logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać style z PC do Yamaha PSS-795 przez kabel MIDI USB?

piotrb14 07 Lut 2012 00:53 3247 5
REKLAMA
  • #1 10507177
    piotrb14
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witajcie posiadam yamahę pss 795 i ma wyjście midi in out i host lub coś w tym stylu, i mam pytanie, zamówiłem kabel midi usb i chcę się was zapytać czy mogę a jesli tak to jakim programem mogę wgrać do niej style ściagnięte z internetu... obawiam się że nie ma ona dużej pamięci to w takim razie czy pc mógłby być jako dysk tych wszystkich styli a keyboard by je jakoś pobierał z pc?? z góry dzieki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10507577
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    A producent dopuszcza taką możliwość? Z tego co patrzyłem to nie za bardzo.
    Obawiam się że możliwe jest jedynie wysyłanie komunikatów nut, czyli możesz nim sterować inny moduł dźwiękowy, oraz dodatkową klawiaturą/sterownikiem/komputerem sterować ten keyboard - odtwarzać utwory.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10508196
    piotrb14
    Poziom 10  
    a barwy używać nowe np z FL STUDIO
  • REKLAMA
  • #5 10508859
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    Nie ma problemu podpiąć przez MIDI do komputera, i używać komputera jako generatora dźwięku. Ale musiałbyś mieć na scenie/studio spiętą Yamahę z komputerem.

U mnie w zespole perkusista używa perkusji elektronicznej Rolanda, przez interfejs MIDI wchodzi o laptopa Macka, przez jakiś plugin, generujący dźwięki, na fronty i odsłuch wychodzi z komputera.
  • #6 10508973
    piotrb14
    Poziom 10  
    A jakiś program polecicie żeby barwy używać z danego programu na klawiszu??? czy taka sama możliwość jest z akompaniamentem ?? wczytać np dany styl z komputera na keyboardzie? Jeśli tak to jakieś programy podajcie którymi mógłbym wysyłać style barwy do keyboardu
REKLAMA