logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-680 - zamiast wydruku czarny piasek na kartce

tonic 28 Mar 2006 13:40 1430 5
REKLAMA
  • #1 2466864
    tonic
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Przeszukalem forum elektrody i wszedzie sa posty ze drukuje blado a mi nie drukuje wcale tz. praktycznie na calej kartce jest rozsypany czarny proszek, tak jakby go nie utrwalalo choc to tez raczej niemozliwe skoro chce wydrukowac jedna litere... a proszek mam na calej stronie!! co moze byc przyczyna, moge zrobic fotke elementu jak to w czyms pomoze...
    kontrolki: sieca sie swiatlem ciaglym: online i cassette.
  • REKLAMA
  • #2 2466880
    czaman
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Prawdopodobnie może toner być nie od tego modelu, nie ta gęstość, lub jakieś mechaniczne uszkodzenie przy nagrzewnicy. Mam nadzieję że kyocera nie jest z niemiec, ja mam kyocera model jakiś tam, przywieziona z niemiec z pełnym tonerem, wszystko świeci ok, lecz jak się ją przechyli to toner się sypie.
  • REKLAMA
  • #3 2467462
    tonic
    Poziom 11  
    zauwazylem, ze te drobinki przylepiaja sie do srobokreta, czyzby to byl developer!!!, ale dalej nie wiem dlaczego nie drukuje?
  • REKLAMA
  • #4 2467481
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    w jakim stanie jest bęben

sprawdź górną elektrode
  • REKLAMA
  • #5 2468765
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam

tonic napisał:
    zauwazylem, ze te drobinki przylepiaja sie do srobokreta, czyzby to byl developer!!!, ale dalej nie wiem dlaczego nie drukuje?

Tak....to jest developer....jest on odpowiedzialny za wlasciwy rozklad tonera na bebnie swiatloczulym....w twoim wypadku radzilbym oddac drukarke do serwisu w celu wykonania diagnozy....cale czarne strony wskazywalyby na problem z ladowaniem bebna....ale tego raczej sie nie da okreslic na odleglosc.

Pozdrawiam
  • #6 2675626
    tonic
    Poziom 11  
    Faktycznie byl to problem developera, pozno odpisuje bo nie mialem czasu na zajecie sie ta drukarka. Pozdrawiam
REKLAMA