logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-680 - blady wydruk i szare smugi na kartkach, co sprawdzić?

Jenot 08 Wrz 2005 22:22 1320 3
REKLAMA
  • #1 1802645
    Jenot
    Poziom 11  
    Witam,

Problem jest dokładnie taki jak w temacie czyli rukarka wszystko drukuje ale bladziusieńko. Toner jeszcze jest (przynajmnie jego braku nie sygnalizje drukarka), natomiast jeśli chodzi o developer to też był niedawno wymineniany. Drukarka miała przez jakiś czas podobny problem co teraz z tym że oprócz bladych wydruków pojawiały się białe pasy, plamy. Doczytałem się wtedy że może chodzić o developer, więc zakupiłem takowy (nieoryginalny) i wymieniłem (około 90g). Drukarka po tej wymianie spisywała się świetnie (druk dobrze wyczerniony, wyraźny) przez około 150-200 stron ... i nagle ni z tego ni z owego drukuje bardzo blado (ale bez żadnych białych plam). Zauważyłem ponad to, iż przy puszczeniu kilku stron na raz zawsze na pierwszej stronie o góry kartki od spodniej strony (tej, na której nie ma normalnie druku) pojawia się smuga, szare zabrudzenie o szerokości około 2-3 cm .... Ktoś ma jakieś pomysły co z tym fantem zrobić?? Proszę o rady, za wszyskie serdecznie dziękuję i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1802708
    machina73
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 8
    Problem dotyczy developera powinno go być 190 gramów !!!
    Z czasem te drukarki go poprostu wysypiją i nie ma na to rady.
    Rozebrać modół wyczyścić wszyski rolki i bęben wyczyścić laser a zwłaszcza wirujące lustro.
    Jak nie pomoże przepis na kyocere opisałem juz na forum.

machina
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1802728
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam

Szanowny kolego ;) ....jako, ze jest to popularny objaw w tych drukarkach....napisano na jego temat cale elaboraty :!: ....dokladnie opisujac tez Twoje objawy :!:

Uzyj funkcji SZUKAJ :!:

Mi juz sie nie chce na ten temat pisac :!:

Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 1803162
    BAUER
    Poziom 13  
    oprocz wyzej wymienianych mozliwosci jeszcze sa takie opcje jak optyka do wyczyszczenia lub silniczek ktory miesza toner lub ktoras jego zebatka cos nie cyka i sprawdz jeszcze czy podczas wkladania pojemnika z tonerem otwiera ci sie zapadka przez ktora wpada toner
REKLAMA