logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subwoofer pasywny do wzmacniacza domowego bez wyjscia na sub

SUCHY.PL 26 Gru 2004 00:56 3131 5
REKLAMA
  • #1 1087062
    SUCHY.PL
    Poziom 2  
    Mam pytanie.
    Mam zamiar kupic subwoofer "samochodowy" pasywny albo skrzynie albo tube i podpiac ja do wzmacniacza Marantza ktory ma wyjscie tylko na aktywny sub.
    Mam zamiar podpiac go do gniazda np glosnika centralnego lecz nie chce aby tuba lapala mi zbyt wysokiego zakresu tylko sam czysty bas (bez czesci wokalu itp). Ktos mi poweidzial ze potrzebna jest do tego jakas zwrotnica itp...
    Ja nie mam pojecia co i jak zrobic, poprostu chce miec zaje... mocny bas w pokoju a w przyszlosci w samochodzie a mam na wydanie ok 450 zl. Prosze o
    pomoc w dopasowaniu jakiegos sprzetu.
  • REKLAMA
  • #2 1087073
    Banasiewicz02
    Poziom 31  
    Ocena: 107
    Co ty chcesz uczynić? przecież na głośnik centralny idzie ledwie kilkanaście watów a ty tam chcesz wpiąć suba?? to sie nie uda! jak już to musisz mieć wzmacniacz do tego suba tym samym czyniąc go aktywnym i musisz wtedy mieć filtr dolnoprzepustowy który obetnie ci częstotliwości powyżej pewnego zakresu (zazwyczaj 250hz)
  • REKLAMA
  • #3 1087142
    kogie
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Tak jak mowi przedmowca. W takim przypadku praktycznie basu nie bedzie chociazbys nie wiem jakiego suba podpiął. za 450 zł idzie zlozyc w miare dobrego suba ze wzmacniaczem aktywnym. 270zł wzmacniacz reszta na glosnik i obudowe. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1087366
    SUCHY.PL
    Poziom 2  
    no dobra moge podpiac go jeszcze jako inne glosniki chodzi mi o to ze nie bede placil za tube aktywna domowa ani nie bede kupowal aktywnej samochodowej bo nie mam jak jej w domu zasilic (chyba ze podacie jakis pomysl). chodzi mi o to zeby to gralo dobrze. chyba ze jest taka opcja aby przerobic kabel chinch aby z jednej strony byl kabel taki jak do zwyklego glosnika a z drugiej chinch. co wy na to? prosze o pomoc bo sie napalilem na sub. chodzi mi tez zeby byl mocny.
  • REKLAMA
  • #5 1087499
    Banasiewicz02
    Poziom 31  
    Ocena: 107
    Nie no musi być wzmacniacz do tego suba! możesz go zrobić w osobnej skrzynce którą będziesz używał w domu a w samochodzie bedziesz używał tego suba jako pasywnego.Musisz mieć przynajmniej jeden wzmacniacz a czy samochodowy czy domowy to już twój wybór.
  • #6 1087871
    wmak
    Poziom 27  
    Ocena: 78
    Co to za Marantz ?
    Jakie ma moce dla poszczególnych kanałów ?
    Czy masz jego schemat ?
    Jesli do tego masz wiedzę i doświadczenie a Marantz po gwarancji,
    to można w nim wejście końcówki mocy centralnego kanału przełączyć do tego cinchowego wyścia na subwoofer.
    Dobrać wzmocnienie i powinno działać.
    Wmak
REKLAMA