Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung UE32D6500 i moduł common interface w telewizji N na karte jak Aktywować

galuszek 12 Feb 2012 22:34 11542 4
    galuszek
    Level 2  
    Witam wszystkich . Chciałem się podzielić swoim problemem i zapytać o radę.
    Mój problem polega na tym że zakupiłem telewizor samsung UE32D6500 wraz z modułem common interface ( CI) Do tego zakupiłem Telewizje na kartę N.
    Od dawna mam Antenę satelitarną skierowaną na Hot Bird 6/8/9 at 13.0°E. Dodam że antena ma siłę sygnału 60 a jakość sygnału wynosi 100. Do tego jest jeden konwerter z 2-ma wyjściami. Jeden przewód jest podpięty do telewizora , 2-gi do dekodera cyfrowego polsatu.Moje pytanie brzmi w jaki sposób Aktywować kartę telewizji N w module CI. Sms-a już wysłałem !! Telewizor podczas wyszukiwania kanałów wskazuje ASTRE, Dekoder Cyfrowego polsatu satelitę Hot Bird ?
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    galuszek
    Level 2  
    Witam.Moduł CI jest dostarczony wraz z kartą N-ki .Na stronie N-ki telewizor jest wymieniony, że z tym modułem współpracuje bez problemu. Co do wyszukania kanałów to telewizor pokazuje mi astre i tylko z niej szuka :( Nie mogę ustawić 11393V ( brak w opcjach wyboru) Może to być wina transpondera ?

Programy są włoskie i na 17 kanałów działa kilka ok 5
    wpat
    Level 22  
    Wrzuć jeszcze fotkę tego konwertera. Czy te 17 kanałów jakie znalazł odbierają i jakie to kanały?

Dodano po 31 [minuty]:

Antena jak widzę duża aluminiowa Mabo 105 lub 115, powinna śmigać przy najgorszej pogodzie o ile jest dobrze ustawiona. Stawiałbym wstępnie na kabel lub konwerter, może być niesprawny, choć jest to przyzwoity twin inverto. Widzę słabe wtyki F i na dodatek nieosłonięte, mogła dostać się woda. Fragment konwertera w kolorze czerwonym to osłona, powinna być opuszczona w dół. Podłącz kabel od tunera polsatu do tv i sprawdź jakie stacje Ci wyszuka, podłącz kabel od tv do polsatu i jakie będzie zachowanie.
    Na liście są kanały z HB i Astry, czy antena nie jest pogięta? Włoskie wskazywały by że masz HB. Przywróć ustawienia fabryczne w tv.
    galuszek
    Level 2  
    Dziękuję bardzo za pomoc koledze "mihal2002 " trafił w sedno z problemem i po restarcie telewizora okazało się że wybrałem satelitę astre a nie HotBird-a. Gdy HotBird został wybrany mogłem zmienić pasmo konwertera i teraz oczekuję na aktywację KARTY.

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy chcieli mi pomóc.

Reset telewizora samsung następuje w następujący sposób Menu-Plug&Play i PIN 0000