logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Podłączenie komputera do wieży Sony RX33 bez AUX - alternatywne metody

Martin17 26 Gru 2004 17:05 4268 8
REKLAMA
  • #1 1088047
    Martin17
    Poziom 2  
    mam problem mój CD nie działa i chcę podłączyć w jakiś sposób wieże do komputera a nie ma AUX czy moge w jakiś sposób podłączyć pod CD.prosze mi pomuc!!!
  • REKLAMA
  • #2 1088144
    DAREK4444
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam. Jeżeli wieża nie posiada wejścia typu AUX lub CD In to raczej nie ma szans na podłączenie. Niestety.... Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1088531
    mumian
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    ,,chcę podłączyć w jakiś sposób"

może to głupi pomysł ale można się podłączyć za pomocą takiej kasety jak do auta tylko ze jakość mizerna
    a jakby się podłączyć do głowicy (dolutować kabelki)
    dobre to niz nic
    a wieża na gwarancji?
  • REKLAMA
  • #5 1088659
    DAREK4444
    Poziom 19  
    Mumian: Faktycznie, to trochę głupi pomysł :/ podłączać do takiej wieży przez kasetę, bo po pierwsze jakby to wyglądało a po drugie jakby to grało (z doświadczenia wiem że niezbyt ciekawie. "Podłączyć do głowicy"???!!! O czym Ty mówisz. Jak już to na wejście wzmacniacza wewnątrz wieży a nie do głowicy!!! Nawet jak wieża nie jest na gwarancji to nie opłaca się grzebać jej w elektronice bo to bez sensu. A skoro producent nie zastosował wejścia niskiego poziomu tzn, że samemu je zrobić to wyższa szkoła jazdy będzie.
    Battery: Na zdjęciu masz tył tej wieży i nie ma tam żadnych wejść. (oprócz na antenę).
    Załączniki:
    • Podłączenie komputera do wieży Sony RX33 bez AUX - alternatywne metody 143209_2.jpg (10.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 1088691
    mumian
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    DAREK4444 > napisałem juz we wcześniejszym pośćie ze to nie jest najlepszy pomysł ale zawsze jakiś jest pozatym jak napisał Martin17 ,,i chcę podłączyć w jakiś sposób wieże do komputera a nie ma AUX czy moge w jakiś sposób podłączyć "to ja podałem mu jakąś alternatywę a ty odrazu......... zadałem jeszcze pytanie czy wieza jest na gwarancji (by się dowiedzieć czy mozliwa była by ingerencja ,, downętrza"
    a może ktoś by mu powiedział jak ma zrobić to wejśćie niskiego poziomu
    schemat: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2776317-30.html#221911
  • REKLAMA
  • #7 1089373
    DAREK4444
    Poziom 19  
    Ok, spoko, tak mi się wymskło ale intencje były dobre ;). Wejście niskiego poziomu musiałoby być poprowadzone od wejścia wzmacniacza wieży. Musiałoby być też odłączane w przypadku gdy puszczanaby była muzyka z tunera, CeDeka albo kaseciaka. Moim zdaniem robienie samemu takiego czegoś to dość duże ryzyko uszkodzenia wieży. Pozdrawiam
  • #8 5457985
    Magda16
    Poziom 1  
    mam problem....da sie podlaczyc wieze sony RG222 do komputera??? Jak tak to w jaki sposob?? prosze o pomoc...
  • #9 5471336
    melisław
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    A czy posiada wyjście AUX?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada wieżę Sony RX33, której odtwarzacz CD nie działa, i chce podłączyć ją do komputera, jednak wieża nie ma wejścia AUX ani dedykowanego wejścia CD. W dyskusji podkreślono, że bez wejścia niskiego poziomu (AUX lub CD In) podłączenie jest bardzo trudne lub niemożliwe. Jako alternatywę zaproponowano użycie adaptera kasetowego do podłączenia sygnału z komputera, jednak jakość dźwięku będzie niska. Próby ingerencji w elektronikę wieży, np. dolutowanie kabli do głowicy kasetowej, są ryzykowne i mogą uszkodzić urządzenie, zwłaszcza jeśli jest na gwarancji. Sugerowano także sprawdzenie, czy wieża posiada wejście VIDEO lub inne złącza typu chinch, które mogłyby posłużyć do podłączenia. Wskazano, że samodzielne wykonanie wejścia niskiego poziomu wymaga zaawansowanej wiedzy elektronicznej i jest obarczone ryzykiem uszkodzenia sprzętu. W dyskusji pojawiła się również wzmianka o modelu Sony RG222 w kontekście podobnego problemu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA