logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić ustawienia po komunikacie Not Optimum Mode 60Hz?

karolex34 16 Lut 2012 15:46 3627 6
REKLAMA
  • #1 10554320
    karolex34
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Witam.
    Podczas gry ekraz zaczął się mazać wiec zminimalizowałem gre i ustawiłem największą i po chwili ekran sie powiększył i wyskoczył komunikat not optimum mode i coś 60hz i zrestartowałem kompa i czarny ekran, Jak przywrócić wcześniejsze ustawienia? Próbowałem wszystkiego i nic.
  • REKLAMA
  • #2 10554343
    pawel-jwe
    Poziom 30  
    Ocena: 273
    Próbowałeś w trybie awaryjnym zmienić ustawienia?
  • REKLAMA
  • #3 10554368
    karolex34
    Poziom 19  
    Gościu ... ja czarny ekran widze ... klawiatura tylko świeci
  • REKLAMA
  • #4 10554400
    jerry1960
    Poziom 37  
    Ocena: 1555
    Jaka karta graficzna ,jaki monitor.Dociśnij kable od monitora do karty graficznej ,podmień kartę na inną. Wyciągnij włóż kartę graficzną z płyty głównej komputera.
  • REKLAMA
  • #5 10554426
    karolex34
    Poziom 19  
    Wkładałem i wyciągałem innej nie mam bo też sie spierniczyła.GeForce 7300se

Dodano po 4 [minuty]:

Znacie jakieś karty ~100zł bez dodatkowego zasilania
  • #6 10554469
    grzemach
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Gościu, po tym jak ekran biosu zniknie klikasz na klawiaturze "F8", powinien pojawić się ekran z możliwością wyboru trybu awaryjnego. Wchodzisz w tryb awaryjny, usuwasz sterownik do karty graficznej, reset i masz kompa sprawnego.

Bios działa? Ekran włączania się windowsa działa? To użytkownik jest zepsuty a nie karta.
  • #7 10554479
    karolex34
    Poziom 19  
    Pisze że tylko czarny ekran widze nic nie działa tylko klawiatura sie świeci... czarny ekran i nic nie zrobie

Moderowany przez gsm_virus:

Dość tego - temat raportowany !

Użyj opcji "Szukaj" , poczytaj porady jaki już były dawane w podobnych przypadkach.
    Naruszasz regulamin punkt 3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
    Za całokształt, temat usuwam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z czarnym ekranem po zmianie rozdzielczości w trakcie gry. Po zminimalizowaniu gry i ustawieniu większej rozdzielczości, ekran powiększył się, a następnie pojawił się komunikat "not optimum mode" przy 60Hz. Po restarcie komputera ekran pozostał czarny. Użytkownicy sugerują, aby spróbować zmienić ustawienia w trybie awaryjnym, sprawdzić połączenia kabli monitora oraz rozważyć wymianę karty graficznej. Użytkownik posiada kartę GeForce 7300SE i pyta o dostępne karty graficzne w cenie około 100 zł, które nie wymagają dodatkowego zasilania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA