logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PC czarny ekran, błąd not optimum mode recommended mode 1280x1024 60Hz

szynaxo 17 Sie 2015 13:11 1782 5
REKLAMA
  • #1 14926899
    szynaxo
    Poziom 2  
    Witam posiadam PC i od 2 dni gdy gral brat wyskoczyl mu czarny ekran i blad "not optimum mode recommended mode 1280x1024 60hz" Wiec mowil ze poszukal cos na necie aby przy wlaczaniu naciskac F8 i nacisnac tryb VGA.
    Lecz komputer wlaczyl sie ale byl w miejszej rozdzielczosci ale gdy zmienil na 1280x1024 zrobilo sie znow na czarny i zostawil mi abym to zrobil na 2 dzien. Pierwsze co zmienilem monitor lecz to nic nie pomoglo.Ale zauwazylem ze gdy dluzej komp jest wylaczony i sie go wlaczy to na 5 sek pisze do wlaczania tam ladowania itp ale gasnie znow na czarny ekran.I przez 10 min jak sie wlacza jest caly czas czarny ekran i tak samo po 10 min postoju znow sie wlaczy itp i to samo caly czas. Monitor wymienilem i nic. Kosci ram mam. 2 i sprawdzalem i dalej nwm co moze bys prosze o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 14926986
    Michał Farion
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    myślę ze jak brat grał w wymagające gry to mógł uszkodzić kartę graficzną
    nie ma sensu sprawdzać procesora czy innych podzespołów
    możesz mi powiedzieć jaką masz kartę graficzną w jakie gra grał Twój brat i przez jaki czas??

Dodano po 4 [minuty]:

mam jeszcze jedno pytanie
    czy zauważyłeś jakieś zmiany ??
    np. gdzie powinien być kolor żółty jest pomarańczowy
    rozumiesz chyba pomieszane barwy zła rozdzielczość
    zauważyłeś takie zmiany??
  • REKLAMA
  • #3 14927105
    szynaxo
    Poziom 2  
    Brat gral w WoT i Cs Go ale to norma tez gram duzo w Cs Go i bylo wszystko dobrze. A to wyskoczylo mu przy grze Wot a to nie ma za duzych wymagan. Karta to gso 9600 NEVDIA 256 MB ALBO 300 COS. Za duzo tam nie widze czy kolory sie zmienily bo ttlko przez chwile widze co kolwiek ale chyba troche ciemniejsze sa kolory takie dziwne.
  • REKLAMA
  • #4 14927117
    Michał Farion
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    384mb?!
    ja nie mogę to sie nie dziwie
    ja bys był w temacie twoja karta na pewno jest uszkodzona nawet przy takich grach jak te

Dodano po 1 [minuty]:

ja mam 1.50 gb a twoja nawet 1/2 gb nie ma
    koledze dałem karte 512mb ddr2
    po miesiącu grania w minecrafta sie spaliła

Dodano po 2 [minuty]:

definitywnie spaliles karte
    czas na wymiane jesli masz jakieś oszczędnosci to moge Ci kilka fajnych zaproponowac
    jesli masz jakies pytania to pytaj spokojnie
    oczywiscie po zmianie karty i zainstalowaniu sterowników wszystkie gry beda ci chodzic i nic nie bedziesz musial robic. Po prost odpalacz i grasz
  • REKLAMA
  • #5 14928608
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 14929602
    szynaxo
    Poziom 2  
    Mozliwe ze karta jest spalona i wgl. dam go do informatyka. Felconett dzieki za pomoc ale nie wlacze kompa bo jak wlacze mam czarny ekran. Dzis zobacze moze mam gdzies jeszcze moja stara karte ktora tez byla spalona ale nwm czy ja gdzies znajde i zobacze czy bedzie dzialac
REKLAMA