logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy budzik dla twardo śpiących - rekomendacje urządzeń

km500 19 Lut 2012 11:49 2391 9
REKLAMA
  • #1 10566591
    km500
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Mój syn ma problemy z budzeniem się. Nie budzi go żaden budzik, testowaliśmy różne rodzaje komórek, różne ustawienia głośności, różne melodyjki, klasyczne budziki. Nic nie działa.

Czy znacie jakieś urządzenia gdzie można ustawić dowolny poziom dźwięku, które mogłyby go obudzić?
  • REKLAMA
  • #2 10566647
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Głośny "radiobudzik" :?: .
  • #3 10566730
    kjuba13
    Poziom 12  
    Problem jest z samym budzeniem, czy ze wstaniem?
    Ja osobiście mam problem nie tyle z obudzeniem się, tylko z tym, żeby wstać - wyłączam budzik i dalej idę spać :)

Może coś takiego pomoże? :)

Jeśli problem jest z samym wstaniem może matematyczny budzik?

Kuba
  • REKLAMA
  • #4 10568384
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1055
    Ja 20 lat temu testowałem podobne urządzenie do pokazanego przez kolegę @kjuba13 tyle że budzik nie przy łóżku tylko po przekątnej w pokoju. Tak czy inaczej musiałem wstać aby go wyłączyć. Syrena od alarmu robiła swoje. Budzik przy łóżku dla śpiocha nic nie pomoże wyłączy go i będzie spał dalej.
  • REKLAMA
  • #5 10568434
    kjuba13
    Poziom 12  
    janek1815 napisał:
    ...Budzik przy łóżku dla śpiocha nic nie pomoże wyłączy go i będzie spał dalej.

Po to właśnie wysłałem jeszcze linka do "matematycznego budzika".
    Aby go wyłączyć trzeba rozwiązać zadanie matematyczne, które powinno wybudzić "do końca".

Kuba
  • #6 10568489
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 10568519
    lechm56
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 366
    Temat zbacza do Hyde Parku.
  • REKLAMA
  • #8 10568595
    soliton.pg
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Radio z budzikiem, gdzie jako budzenie zostaje właśnie włączone radio. Głośność się reguluje jak to w radiu, więc chyba o to pytasz.
  • #9 10570734
    miroix
    Poziom 20  
    Ocena: 105
    Miałem dawno temu ten sam problem ,nawet kiedyś był program w tv o tym że człowieka nie budzi głośny dźwięk a wystarczy dobrać nawet cichy lecz w odpowiedniej częstotliwości dźwięk aby obudzić ,i sam na sobie przetestowałem na początku lat 90 jak od ruskiego na bazarku za piać zeta zakupiłem zegarek budzik ,i to był jeden jedyny budzik w moim życiu który mnie budził nawet nie był głośny konstrukcja banalna zamiast melodyjki dzwonka i tym podobnych miał po prostu mały elektryczno mechaniczny brzęczyk a elementem wykonawczym był po prostu mały elektromagnes i blaszka bzykał jak gupi ni to głośne a jednak działało ,jak sie ten zegarek sam już wykończył to zaadoptowałem ten brzęczyk do następnego ,niestety i na niego przyszła pora a czegoś podobnego mimo szukania nie znalazłem niestety i w sumie dalej zasypiam :), ,ale jak by nie patrzeć jest to jakiś sposób nie szukać wynalazków z wodotryskiem lecz coś prostego o odpowiednim dźwięku w sumie nawet jest teraz na rynku pełno mini głośniczków brzęczyków piezo z generatorem które sam stosuje ,powodzenia
  • #10 10570772
    Cowboy zagrabie
    Poziom 31  
    Ocena: 500
    Również miałem problem z budzeniem. Zdrzało się że wyłączyłem nieświadomie budzik i zawaliłem pilny wyjazd. Od tamtej pory budzik w telefonie na max`a (narastający, żeby nie dostać zawału ;) ) ale w kuchni obok czajnika...

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem budzenia osób, które mają trudności z wstawaniem. Użytkownicy sugerują różne rozwiązania, w tym głośne radiobudziki, matematyczne budziki, które wymagają rozwiązania zadania, aby je wyłączyć, oraz budziki umieszczone w odległości od łóżka, co zmusza do wstania. Wspomniano również o budzikach emitujących dźwięki o odpowiednich częstotliwościach, które mogą być skuteczniejsze niż głośne dźwięki. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z prostymi urządzeniami, które skutecznie budziły ich w przeszłości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA