Miałem dawno temu ten sam problem ,nawet kiedyś był program w tv o tym że człowieka nie budzi głośny dźwięk a wystarczy dobrać nawet cichy lecz w odpowiedniej częstotliwości dźwięk aby obudzić ,i sam na sobie przetestowałem na początku lat 90 jak od ruskiego na bazarku za piać zeta zakupiłem zegarek budzik ,i to był jeden jedyny budzik w moim życiu który mnie budził nawet nie był głośny konstrukcja banalna zamiast melodyjki dzwonka i tym podobnych miał po prostu mały elektryczno mechaniczny brzęczyk a elementem wykonawczym był po prostu mały elektromagnes i blaszka bzykał jak gupi ni to głośne a jednak działało ,jak sie ten zegarek sam już wykończył to zaadoptowałem ten brzęczyk do następnego ,niestety i na niego przyszła pora a czegoś podobnego mimo szukania nie znalazłem niestety i w sumie dalej zasypiam

, ,ale jak by nie patrzeć jest to jakiś sposób nie szukać wynalazków z wodotryskiem lecz coś prostego o odpowiednim dźwięku w sumie nawet jest teraz na rynku pełno mini głośniczków brzęczyków piezo z generatorem które sam stosuje ,powodzenia