logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer zawiesza się po podłączeniu Audigy SB0240 Gold do GA-MA69G-S3H

SALLY ## 22 Lut 2012 15:34 1226 7
REKLAMA
  • #1 10582447
    SALLY ##
    Poziom 2  
    Witam, mam następujący kłopot z wyżej wymienioną kartą dźwiękową po podłączeniu do komputera i włączeniu komputer niby startuje,
    ale w momencie gdy zawsze pojawia się wersja biosu i model grafiki nic się nie dzieje, po wyciągnięciu karty komputer startuje normalnie.
    Jeśli podepnę kartę pod pracujący komputer to po prostu się zawiesza.
    Karta nie ma spuchniętych kondensatorów ani żadnych oznak uszkodzenia.
    Na zasilacz też nie można zwalić bo mocy ma zapas a jest to Chieftec.
  • REKLAMA
  • #2 10582463
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3538
    SALLY ## napisał:
    Jeśli podepnę kartę pod pracujący komputer to po prostu się zawiesza.

Widzę, że mamy okazję poznać "fachowca" przez duże "F" ;)

Na każdym slocie PCI takie same objawy?
    Na innym komputerze działa?
    Wykonaj Clear CMOS.
  • REKLAMA
  • #3 10582551
    SALLY ##
    Poziom 2  
    Na każdym PCI te same objawy, CMOS też wyczyszczony,
    inny komputer też był i to samo ale nie da się mu wierzyć bo tam czasami sama karta graficzna robiła takie cyrki.
    A co do podłączania pod włączony komputer to jestem w pełni świadom ze tak się nie powinno robić,
    ale zawsze jakiś pomysł jest i dowiedziałem się tyle że komputer się po prostu zawiesza
    bo przy tej karcie bo na czarnym ekranie ciężko było cokolwiek się dowiedzieć.
  • REKLAMA
  • #4 10582560
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3538
    Jeżeli na innym komputerze także nie działa to karta uszkodzona.
  • REKLAMA
  • #6 10582602
    SALLY ##
    Poziom 2  
    Właśnie tego się obawiałem że uszkodzona a szkoda bo zapewniano mnie ze w 100% sprawna jak kupowałem.
    Co do płyty głównej to i tak uszkodzona jest zintegrowana dźwiękówka strasznie szumi wiec może to i byłby potem dobry pretekst żeby wymienić całe mobo.

Ale dziękuje za chęci i poświęcony czas.
  • #8 10598170
    SALLY ##
    Poziom 2  
    To nie wina sterowników pamiętam że w kompie zaczęło coś piszczeć jak podłączyłem mikrofon wydaje mi się że to mogła być jakaś cewka.Z głośników szumi jak z radia, dokładnie tak samo.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą dźwiękową Audigy SB0240 Gold, która powoduje zawieszanie się komputera po podłączeniu do płyty głównej GA-MA69G-S3H. Komputer uruchamia się, ale zawiesza się na etapie wyświetlania wersji BIOS-u i modelu karty graficznej. Po wyjęciu karty komputer działa normalnie. Użytkownik sprawdził kartę w różnych slotach PCI oraz na innym komputerze, gdzie również występują te same objawy. Karta nie wykazuje widocznych uszkodzeń, a zasilacz Chieftec ma wystarczającą moc. Użytkownicy sugerują, że karta może być uszkodzona, a także poruszają kwestie związane z zintegrowanym dźwiękiem na płycie głównej, który również sprawia problemy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA