Posiadam aparat Sony Alpha 200. Od jakiegoś czasu komputer nie może wykryć aparatu. Szczerze powiedziawszy nie wiem, jak do tego się zabrać. Czy możliwe, że zostały utracone sterowniki i dlatego nie działa poprawnie?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamphantom48 napisał:Podłącz aparat do usb w pozycji otwartej ,to znaczy z wysuniętym obiektywem, ten powinien się po jakieś chwili schować i aparat przeważnie podaje komunikat
louiss89 napisał:[...] A może po prostu reinstalować komputer ?
SauerMauser napisał:Bzdury, w DSLR obiektyw jest manualny.
Polon_us napisał:Proszę przejrzeć informacje zawarte pod poniższym adresem - mam nadzieję, że znalazłem właściwy model.
http://www.sony.pl/support/pl/product/DSLR-A200/tips-and-solutions
-> Rozwiązywanie problemów -> Aparat i komputer są połączone ....
( Polecam sprawdzenie punktu, który mówi o ustawieniu aparatu jak "Pamięć masowa")
Jeżeli to nie pomoże, problemem może być sterownik. Na stronie Sony w wersji angielskiej jest podana procedura, jak usunąć ten sterownik. I zainstalować ponownie.
Powodzenia![]()
P.S. Sugerowałbym odłożenie "reinstalacji" komputerahyh ...
SauerMauser napisał:louiss89 napisał:[...] A może po prostu reinstalować komputer ?
Ale, że co? Rozebrać i ponownie złożyć?![]()
![]()
![]()
Jeżeli podłączasz aparat pod telewizor, to telewizor sam go nie wykryje. Musisz pilotem przełączyć na AV, 0, Scart lub HDMi w zależności jaki telewizor posiadasz i w jakie "gniazdko" podłączyłaś kabel od aparatu, Droga Koleżanko.
Wówczas na aparacie wybierz tryb podglądu zdjęć. Nie zadziała - gniazdo USB do wymiany lub inna usterka.
Gdyby tak było, wówczas zakup sobie za kilkanaście złotych czytnik kart CF i przesyłaj zdjęcia z karty do komputera za pośrednictwem czytnika, tylko uważaj jak będziesz wkładała kartę, ponieważ możesz wygiąć jeden z pinów.