Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda, Accord, CC7, falujące obroty na benzynie, wysokie obroty na gazie

Persching1313 27 Feb 2012 14:08 5886 2
    Persching1313
    Level 2  
    Witam. Posiadam Honda Accord V, rok produkcji 1994, model CC7, Silnik 2.0 benzyna z gazem, oznaczenie silnika F20z02. Od kilku dni pojawił mi się problem wysokich obrotów na gazie 1500-1600, i falujących obrotów na benzynie 1100-1800.
    Czy mógłby ktoś pomóc, co to może być.
    Powymieniałem przewody podciśnienia, wyczyściłem silniczek krokowy, ale nadal to samo.
    Proszę o jakąś pomoc
    Mariusz5555
    Level 1  
    Niestety przyczyn może być sporo...
    Borykam się z takim samym problemem od jakiegoś czasu (accord 96 r. 2.0 lpg)...
    Sytuacja poprawiła się zdecydowanie po:
    - regulacji zaworów
    - ustawieniu zapłonu
    Możesz jeszcze wyczyścić przepustnicę, to nigdy nie zaszkodzi.

Pozostało jeszcze wachanie obrotów na biegu jałowym w zakresie 900-1100,
    ale to chyba wina uszkodzonego silniczka krokowego, ponieważ po odłączeniu od niego kostki obroty stabilizują się na 850 i ani drgną.
    Z tego co wiem auto powinno zgasnąć lub obroty powinny wtedy zacząć falować.
    Jestem na etapie sprawdzania, jak będzie wynik dam znać...
    Persching1313
    Level 2  
    Zawory regulowałem trzy miesiące temu, przy okazji wymieniałem rozrząd i uszczelniacze w silniku, teraz wymieniłem przewody WN, świece, kopułkę aparatu zapłonowego, przeczyściłem przepustnice, ale nadal nie widać żadnej poprawy. Po odłączeniu silniczka krokowego obroty falują 1000-1100, więc chyba tutaj będzie problem, według książki powinny się trzymać około 700 obrotów. W weekend postaram się wymienić krokowca i zobaczę czy to coś pomoże.