logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Intek KT-380EE - odbiera, ale nie nadaje na częstotliwości 149.200 MHz

arsi141174 24 Mar 2012 10:00 1647 2
REKLAMA
  • #1 10713420
    arsi141174
    Poziom 2  
    Witam.
    Zakupiłem radio Intek KT-380EE na potrzeby straży ochotniczej, radio jest rozkodowane 144-146MHz 136-174MHz po wpisaniu żądanej częstotliwości np. u mnie jest to 149.200 odbieram korespondencję ale nie mogę odpowiedzieć, na samochodach pożarniczych mam zainstalowane motorolki GM360 normalnie przy odbiorze np z PSP czy z innego radia na samochodach świeci się pomarańczowa kontrolka a kiedy wciskam na Intek'u przycisk nadawania na Motorolce zaczyna migać czerwona kontrolka i nic nie słychać.
    nie wiem czy chodzi o jakieś kodowanie , tony czy jeszcze coś innego ?
    proszę o podpowiedź :)
  • REKLAMA
  • #2 10714789
    SP5ANJ
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 655
    Witam.

Bez urazy - tutaj widać Twoją niedoskonałość w technice łączności profesjonalnej PSP.

Trudno jest sprawdzić czy masz "uprawnienia" do pracy w tej sieci ale podpowiem tylko, abyś zapoznał się z funkcją CTCSS.

Pozdrawiam.
  • #3 10717278
    arsi141174
    Poziom 2  
    dzięki , wiem że nie jestem specem, do mnie należy generalnie inna działka tej szerokiej profesji, SP5ANJ wiem i rozumiem że weryfikacja motywów i uprawnień pytającego internauty jest wręcz niemożliwa, poradziłem sobie kontaktując się z osobą zajmującą się tym w komendzie, i chodziło rzeczywiście o kodowanie :)
    pozdr i dzięki za odpowiedź

Dodano po 8 [minuty]:

aha dla zainteresowanych, jeżeli ktoś ma do wydania nie za duże pieniądze, a w 80 % tak w jednostkach jest to mogę polecić to radyjko, kontakt ze stacjonarną radiostacją komendy idealny no ale i moc duża, ale słyszalność w skali 1-5 na około 16km z radiami przenośnymi na4+, jeszcze nie wszystko ustawiłem czułość SQL też w trakcie testów, bateria trzyma na razie około 12h (wczoraj miałem 7 wyjazdów radio sprawdzone w boju jeżeli tak można powiedzieć)
    ale ogólnie mogę polecić z czystym sumieniem :)

Moderowany przez c2h5oh:

Post był raportowany:
    " 3.1.10. (2) Zabronione jest rozpowszechnianie, bez zgody Usługodawcy, reklamy w każdej postaci, w tym kryptoreklamy. "

REKLAMA