logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z usuniętych partycji po błędnej instalacji Windows?

krokodyl_odpada 28 Mar 2012 23:14 1587 7
REKLAMA
  • #1 10731231
    krokodyl_odpada
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Na komputerze stacjonarnym miałem windowsa 7 oraz2 partycje ok. 20 gb i ok. 100gb . Chciałem sformatować komputer, włożyłem chyba niewłaściwą płytę ( z windowsem XP na netbooka dołączoną do Asusa Eee PC) odszedłem od komputer, wróciłem ze sklepu na komputerze był jakiś błąd komunikat etc. Wyłączyłem komputer. Próbowałem zainstalowac znowu Windows 7 ale po wrzuceniu płyty patrzę, a mam na komputerze 4 partycje (44mb, ok. 5 gb i dwie po ok. 56 gb) wszystkie partycje są puste. Potrzebuję odzyskać wszystko z Dysku D (teraz nie wiem, który to bo teraz mam C D E a miałem C i D) było tego ok. 40 gb.

Dysponuję prócz tych dwóch komputerów kieszenią na dysk, gdzie jak wrzucę dysk do tej kieszeni i podpinam pod usb to mi wyswietla jak pen driva)

Czy da się coś zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 10734180
    michald
    Poziom 34  
    Ocena: 428
    Pod żadnym pozorem nic nie zapisuj na dysku !!!

Pakiet Hyrens Boot CD i wybrac przywracanie partycji.
  • REKLAMA
  • #3 10734536
    krokodyl_odpada
    Poziom 11  
    znaczy mam wypalić ten program i wrzucić płytę do komputera i będzie chodziło chociaż nie ma na tym żadnego systemu?
    Czy mam p[odpiąć ten dysk pod inny komputer i tam wrzucić płytę?
  • #5 10754011
    krokodyl_odpada
    Poziom 11  
    dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #6 10754770
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 183
    krokodyl_odpada napisał:
    Czy da się coś zrobić?

Zwróć się z tym do kogoś, kto ma choć minimum pojęcia o podobnych problemach póki nie narobisz większych szkód. Z treści Twojego opisu wnioskuję, że masz zerowe pojęcie o komputerze.
  • REKLAMA
  • #7 10755619
    krokodyl_odpada
    Poziom 11  
    Niewielkie pojęcie mam, udało mi się to przywrócić przy pomocy EasyRecovery.
  • #8 10755696
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 413
    krokodyl_odpada napisał:
    Niewielkie pojęcie mam, udało mi się to przywrócić przy pomocy EasyRecovery.

To widać że nie wielkie pojęcie masz i na dodatek wypowiadasz się nie precyzyjnie.

Użyłeś komercyjnego oprogramowania znaczy temat zamknięty. Naszej pomocy ani nie chcesz ani nie chciałeś skoro wolałeś zapłacić to było trzeba od razu to zrobić.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z odzyskaniem danych po błędnej instalacji systemu Windows, co spowodowało zmianę struktury partycji na dysku. W odpowiedziach zasugerowano, aby nie zapisywać żadnych danych na dysku oraz skorzystać z narzędzi takich jak Hiren's Boot CD do przywracania partycji. Użytkownik zapytał, czy może użyć tego narzędzia na innym komputerze, a także otrzymał ostrzeżenie, aby nie podejmować działań bez analizy sytuacji. Ostatecznie, użytkownik zdołał przywrócić dane przy pomocy oprogramowania EasyRecovery, co wywołało krytykę ze strony innych uczestników dyskusji, którzy sugerowali, że lepiej byłoby skonsultować się z ekspertem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA