logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szczegóły projektu Sieć Szerokopasmowa Polski Wschodniej - kto zna więcej?

YR1 30 Mar 2012 08:49 1548 5
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 10735672
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    No ale w jakim kontekście to cytujesz ?
    Co masz na myśli ? jakie wiążesz z tym 'nadzieje' ?

Bo takich widmo projektów to rząd w worku nie może zmieścić.

Np, powszechny bezpłatny podpis cyfrowy - ePUAP, niby jest, możesz sobie bezpłatnie wyrobić taki podpis, spoko, ale jest całkowicie bezużyteczny. Możesz sobie nim najwyżej cyfrowo tyłek podetrzeć. Organy publiczne nie są 'przygotowane' do załatwiania spraw za pomocą komunikacji elektronicznej takiego podpisu, z wyjątkiem wydawania poświadczeń stwierdzających że nie jestem wielbłądem.
  • REKLAMA
  • #3 10737565
    YR1
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    Mieszkam na Podlasiu, na wsi. Max łącze to 2Mb ADSL od TP, działa lub nie. Linie są stare i im się zwyczajnie nie opłaca ich naprawiać dla 5 klientów. Jeśli to ruszy, to jest nadzieja na jakieś drzwi na świat.
    O to mi chodzi.
  • REKLAMA
  • #4 10739773
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 374
    No to nie masz nadziei na poprawę :cry:
    Zawsze był problem z "ostatnią milą" i już pozostanie. Co z tego, że do szafy dostępowej będzie kilometr czy dwa - nikomu nie opłaci się wybudować przyzwoitego przyłącza. Kiedyś telekomunikacja była państwowa i do telefonizacji wsi państwo dokładało grube pieniądze. To co teraz mamy na takich terenach to rozsypująca się pozostałość po tych czasach. Odbiorcom indywidualnym pozostanie bezprzewodówka, kabel będą mieć ewentualnie osiedla deweloperskie.
  • REKLAMA
  • #5 15264027
    Pac_An
    Poziom 1  
    Czy ta sieć gdzieś działa?
    Mieszkam w małej miejscowości na Mazurach.Nastawiali masztów ,nawieszali punktów
    dostępowych WiFi.SSID są wykrywane ale próby połączenia nie udają się.Zero informacji
    jak z tego korzystać.Kto jest operatorem tej sieci?
    Czy to prawda ,że sesje są przerywane to znaczy 45 minut jest 15 minut przerwa i ponowne
    logowanie.
  • #6 15264509
    rwisniewski1
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    YR1 napisał:
    Mieszkam na Podlasiu, na wsi. Max łącze to 2Mb ADSL od TP, działa lub nie. Linie są stare i im się zwyczajnie nie opłaca ich naprawiać dla 5 klientów. Jeśli to ruszy, to jest nadzieja na jakieś drzwi na świat.
    O to mi chodzi.

Gdzie na Podlasiu? Od Siemiatycz do Białegostoku sieć szkieletowa jest skończona, nie wiem, jak dalej, nie wiem, co z ostatnią milą.
REKLAMA