logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet Cyfrowego Polsatu - Modem USB rozłącza się

karol0411 02 Kwi 2012 12:33 9143 5
REKLAMA
  • #1 10747747
    karol0411
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam bardzo podobny problem jak w tym temacie, lecz jest on już zamknięty, a niestety tylko on najlepiej opisuje mój problem: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1578212.html

Mam Internet Cyfrowego Polsatu i Modem Huawei E367 Modem HSPA+ MIMO
    Jest do tego dołączony program, który instaluje się z modemu.
    Internet najczęściej daje się połączyć bez większych problemów, lecz często się rozłącza i trzeba go ponownie połączyć. Od jakiegoś czasu ponowne połączenie nie zawsze się udaje i jest z tym coraz gorzej. Program się nie wyłączy, tylko rozłącza się samo połączenie z internetem. Wyskakuje komunikat: "Brak połączenia....." i za chwilę: "Wykryto urządzenie" i otwiera się okienko Autoodtwarzania modemu. Ponowne połączenie po kilku do kilkunastu sekund i na jakiś czas jest ok. (czasami 3 minuty, a najdłużej do 2 godzin i bez znaczenia czy coś ściąga czy też nie, chociaż trochę częściej rozłącza się, gdy nic nie robię, albo mi się tak wydaje, gdy odejdę od komputera. To tyle z opisu.

Mam Windows 7 Ultimate 64-bitowy Service Pack 1
    Procesor Intel(R) Core(TM) i3 CPU 530 @ 2.93GHz 2.93 GHz
    Zasilacz: Delta Electronics, Inc. Model: GPS-400AB A1 - o ile to co trzeba przepisałem.
    Napięcie na zewnętrznych stykach wynosi 5,08V - 5,09V.
    Mam USB 2,0, jak dobrze odczytałem.
    Załączniki:
    • Internet Cyfrowego Polsatu - Modem USB rozłącza się everest_usb.jpg (189.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 10752740
    karol0411
    Poziom 10  
    Może ktoś wie, co jest przyczyną, że się to rozłącza?
    Modem się lekko nagrzewa po jakimś dłuższym czasie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10769968
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10772805
    karol0411
    Poziom 10  
    A co jeśli zajmie to miesiąc, czy więcej?
    Mam wtedy im płacić za to że z tego nie korzystam?
    Ok. Zadzwonię lub skontaktuję się mailowo.
    Odezwę się, jak coś mi doradzą.
  • REKLAMA
  • #5 10773436
    oloolo91
    Poziom 2  
    Miałem podobny problem z internetem z TP. Okazało sie,że mur z cegły tworzy taką zaporę, że ruter TP Link nie może sobie z tym poradzić. Łączył się, a po kilku sekundach rozłączał. Później znów szukał i łączył i tak w kółko. Jakakolwiek praca była niemożliwa,Serwisant podkładał 3 różne rutery i nic. Skończyło się na pociągnięciu ponad 20 mb przewodu, ale sygnał jest teraz super. a koszt tylko 25 PLN, co w porównaniu z innym proponowanym mi ruterem jest kroplą w morzu
  • #6 10988397
    karol0411
    Poziom 10  
    Problem rozwiązany.
    Powodem problemu były styki przy gnieździe USB w modemie.
    Wejście USB wymienione i wgrane przy okazji nowe oprogramowanie i wszystko jest już ok.
    Dzięki wszystkim za pomoc.
REKLAMA