logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić

ceber1 03 Kwi 2012 22:20 2802 3
REKLAMA
  • #1 10754273
    ceber1
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    Możecie zobaczyć fachowym okiem i powiedzieć które mam kupić ?
    Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10754509
    ceber1
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    Radio będzie używane do użytku prywatnego; chciałem po prostu coś kupić za rozsądną cenę, dobre i sprawdzone.

Dodano po 2 [minuty]:

Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić Byłem w kilku sklepach i nie wiem które radio CB kupić
  • #4 10754826
    Driver-
    Poziom 38  
    Ocena: 184
    Z tych przedstawionych na zdjęciach powiem Ci, którego radiotelefonu na pewno nie kupować, mianowicie jest nim President TEDDY. Ostatnio przyjechał co mnie klient na strojenie anteny i miał ten radiotelefon, więc miałem okazję sprawdzić to radio. Już samo to że jest w plastikowej obudowie dyskwalifikuje go w przedbiegach, o reszcie nawet nie chce mi się pisać. Klient przyjechał do mnie bo na trasie nie mógł się dogadać i myślał że antenę ma rozstrojoną, ale z anteną było wszystko OK, niestety TEDDY to porażka. Na miejscu President'a wycofał bym go z produkcji. Z pozostałych na uwagę zasługuje INTEK M760, ma sporo przydatnych funkcji, tylko RF-gain ma trochę za mały zakres regulacji. Pozostałymi modelami INTEK'a i Midland'a nie zawracał bym sobie głowy. Dosyć ciekawym radiotelefonem, który mogę Ci z czystym sumieniem polecić, jest CB Omega III. W poprzedniej wersji produkowany był pod nazwą Dragon CB-94, którego używam do teraz i nie myślę zmieniać na inny. Oba modele nowszy i starszy mają bardzo dobrze działające filtry NB/ANL, przyzwoity odbiornik z dobrze działającym ARW i RF-gain'em, zestaw funkcji podobny jak w INTEK'u. Omegę III kupisz w podobnej cenie jak INTEK'a M760, ale moim zdaniem Omega ma lepsze NB/ANL. Z dobrą anteną, min. 1m lub dłuższą, z pewnością będziesz zadowolony z działania OMEGI zarówno na trasie jak i w mieście.

Powiedz sprzedawcom w tym sklepie że ASC (Automatic Squelch Control) nie jest redukcją szumów lecz automatyczną blokadą szumów. Pomiędzy redukcją a blokadą jest kolosalna różnica.
REKLAMA