logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Punto I szarpie na niskich obrotach i w chwili puszczenia gazu.

Dawid RY8 04 Kwi 2012 12:56 4848 4
REKLAMA
  • #1 10755784
    Dawid RY8
    Poziom 9  
    Witam , mam taki problem, otóż mój kropek (silnik 1,2 8v) ostatnio coś zaczął szarpac na niskich obrotach , np gdy wrzucę pierwszy bieg troszke go rozpedze i puszcze gaz , to rzuca nim jak "kotem" podobniej est na drugim biegu lecz mniej i nie zawsze ... o czym to świadczy ? Filtr paliwa ? Przewody WN ? Poratujcie : ) Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 10755855
    krzydan
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    pierwsza rzecz - pojedz na diagnostyke komputerową.
    ile przebiegu ma samochód ??
    Kiedy wymieniałeś świece ?
    kiedy czyściłeś świece ?
    Kiedy wymieniałeś filtr paliwa
    kiedy wymieniałeś przewody WN

podaj przebiegi.
  • REKLAMA
  • #3 10756099
    Dawid RY8
    Poziom 9  
    na diagnostyce bylem i nic ale przejade sie jeszcze na "inny komputer" i zobaczymy

samochód ma 207 tyś. ogolnie samochod kupilem 2 miesiace temu , na fakturach było napisane ze ok 180-190 tyś były wymieniane swiece i przewody wiec przydało by sie chyba wymienic? bo z tego co wiem wymiany dokonuje sie co 15-20 tyś. , filtra to zapewne nikt nie ruszał ;/ a ostatnio wykrecalem swiece i byly w dobrym stanie nie zabrudzone ani nic z tych rzeczy tzw. kawa z mleczkiem :P

Dodano po 20 [minuty]:

Dodam też że miałem juz raz taki przypadek jakis miesiąc temu, postanowilem sie przejechac i zobaczyc co sie dzieje ., wzialem i przejechalem sie kolo domu na pierwszym i drugim biegu do odciecia i odziwo pomoglo ...

w sumie to nie jest uciazliwe az tak ale strasznie to denerwuje gdy stoi sie w korku ...

moze to być też zabrudzony silniczek krokowy czy jak to sie tam zwie.... ?
  • REKLAMA
  • #4 10762021
    Dawid RY8
    Poziom 9  
    doczytałem sie głębiej w te faktury i wyczytalem ze swiece i przwody byly wymieniane 4 tyś temu wiec są "świerze"

wiec ktos mi powie od czego moze tak szarpac ?

prosze o pomoc !
  • #5 10762147
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4422
    Może zostaw czyste faktury a zobacz pod maskę, tam jest brudny silnik. Jak coś będziesz wiedział to napisz.
REKLAMA