logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TOM TOM START 20 brak sygnału GPS po aktualizacji map i oprogramowania

czerela 06 Kwi 2012 12:41 8802 3
REKLAMA
  • #1 10763224
    czerela
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    witam,
    Mam tom tom start 20 od 2 miesiecy, pobrane mapy i oprogramowanie, od niedzieli nie dziala, nie lapie sygnalu, kolega wczoraj przyjechal i ma to samo z tom tom z wifi,
    czy ktos z was wie co sie stalo, ma podobny problem, albo zna jego rozwiazanie? Wiem, ze moge oddac na gwarancji, ale oni beda trzymac ze 3 tygodnie, to juz ostatecznosc.
    dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 10773624
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Oddaj go na gwarancji. Naprawiłem kilka sztuk - uszkodzeniu ulega antena lub elementy SMD w układzie GPS.
  • REKLAMA
  • #3 10774895
    czerela
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    marek216 napisał:
    Oddaj go na gwarancji. Naprawiłem kilka sztuk - uszkodzeniu ulega antena lub elementy SMD w układzie GPS.

witam,
    wczoraj otrzymalam wiadomosc:
    Od trzydziestego pierwszego marca mogły wystąpić pewne problemy z funkcjonowaniem urządzenia nawigacyjnego. Przyczyną tego był błąd obliczania lat przestępnych w oprogramowaniu modułu GPS, dostarczonego przez stronę trzecią.

Aktualizacja oprogramowania, która rozwiązuje ten problem, jest już dostępna przez MyTomTom (11.037). Aktualizacja jest łatwa do wykonania. Prosta instrukcja wykonania aktualizacji znajduje się na stronie: www.tomtom.com/6962.

Prosimy o przyjęcie szczerych przeprosin z naszej strony za spowodowane niedogodności. Obecnie skupiamy się w pełni na tym, żeby nasi klienci, poszkodowani przez ten problem, mogli wrócić na drogę.

Z poważaniem
    Zespół TomTom

uaktualnilam, sprawa rozwiazana, dziekuje za odpowiedz
  • #4 10774922
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Ja naprawiałem wcześniej i podałem co było problemem.
    Jeśli update pomógł to ok.

Pozdrawiam.
    Temat zamykam i pozostawiam dla potomnych.
REKLAMA