logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować pendrive Emtec 2 GB ustawiony na tylko do odczytu?

mallach 08 Kwi 2012 16:22 3295 7
REKLAMA
  • #1 10771532
    mallach
    Poziom 10  
    Ocena: 32
    Witam wszystkich w to świąteczne popołudnie, tym bardziej miło jeżeli pomożecie mi rozwiązać problem z pendrivem :D .
    Kolega przyniósł mi pendrive jak w tytule i nie mogę go w żaden sposób odblokować.
    Objawy:
    1. nie mogę usunąć, utworzyć oraz przekopiować na pendrive,
    2. mogę kopiować z pendrive oraz uruchamiać pliki z pendrive.
    Próby podjęte przeze mnie:
    1. HDD Low Level Format Tool - mnóstwo błędów w czasie formatowania (Format Error occurred of offset),
    2. Repair_v2.9.1.8A - gdy klikam przycisk Format wyskakuje błąd, że program nie obsługuje tego typu pamięci (this program doesn't support this type flash),
    3. Z poziomu Dos-a uruchomiłem DMDE - niestety też nie mogłem usunąć partycji, komunikat, że dysk jest tylko do odczytu,
    4. Z poziomu Linuxa - dokładnie EduCD - próbowałem w gparted usunąć partycję, niestety to samo co w punkcie 3.
    Z góry dziękuję za pomysły w rozwiązaniu problemu.
  • REKLAMA
  • #2 10771564
    free172
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Sformatuj go system plików ustaw na FAT32
  • REKLAMA
  • #3 10771597
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10771644
    mallach
    Poziom 10  
    Jaku*b napisał:
    mallach napisał:
    Witam wszystkich w to świąteczne popołudnie, tym bardziej miło jeżeli pomożecie mi rozwiązać problem z pendrivem :D .
    Kolega przyniósł mi pendrive jak w tytule i nie mogę go w żaden sposób odblokować.

Zastosuj program H2testw, który da ci informację,czy w ogóle pamięć jest sprawna.

Oto log z programu:

Error creating file 'H:\1.h2w'.
    (Nośnik jest chroniony przed zapisem. Code 19)
    Warning: Only 1693 of 1902 MByte tested.
    Writing speed: 0.00 KByte/s
    H2testw v1.4

jeżeli zaś chodzi o formatowanie to nie mogę go sformatować, wyskakuje błąd, że dysk jest tylko do odczytu
  • #5 10772544
    pidar
    Poziom 43  
    Ocena: 3586
    Proszę podać (w formie zrzutów ekranu) aktualne dane uzyskane z:
    - CheckUDisk 5.4
    - ChipGenius
  • REKLAMA
  • #6 10772748
    mallach
    Poziom 10  
    pidar napisał:
    Proszę podać (w formie zrzutów ekranu) aktualne dane uzyskane z:
    - CheckUDisk 5.4
    - ChipGenius

Oto te dane
    Jak odblokować pendrive Emtec 2 GB ustawiony na tylko do odczytu?
    Jak odblokować pendrive Emtec 2 GB ustawiony na tylko do odczytu?[/img]

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z pendrivem Emtec 2 GB, który jest ustawiony na tryb tylko do odczytu, co uniemożliwia usuwanie, tworzenie oraz kopiowanie plików na urządzenie. Przeprowadzone próby formatowania za pomocą różnych narzędzi, takich jak HDD Low Level Format Tool i Repair_v2.9.1.8A, zakończyły się niepowodzeniem z powodu błędów. Użytkownik próbował również użyć DMDE oraz gparted w systemie Linux, ale napotkał ten sam problem. Ostatecznie, po zastosowaniu programu sp_llformatter_v2_11_3_0, udało się odblokować pendrive.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA