Dobry wieczór
Posiadam ten pendrive od tygodnia.
Opiszę najpierw co robiłem z pendrive od momentu kupna do zaistniałego problemu który opiszę później.
Chciałem użyć tego palucha jako dysk twardy na którym miał zostać zainstalowany system XP tymczasowy na czas naprawy dysku twardego.
Pendrive pierwszy raz podłączyłem przed włączeniem instalacji systemu.
podczas instalacji wykryło go bez problemu i sformatowałem pena z systemu FAT32 na NTFS.
Pierwszy etap instalacji przeszedł bez problemu. Po restarcie system nie wstał.
Nie wykrywa zainstalowanego systemu. Ale mniejsza z tym.
Nie wiem czy to przez formatowanie czy co ale pendrive nie nadaje się teraz do użytku bo jest tylko do odczytu.
Przy próbie formatowania wyskakuje info
W parttiion masterze widnieje info że dysk H o którym mówię jest tylko do odczytu a przy próbie edycji tego dysku wyskakuje błąd zapisu.
Windows wykrywa dysk jako literę ale to środka się nie da wejść.
W victorii czy jakimkolwiek innym programie gdzie można sprawdzić prędkość zapisu czy odczytu działa tylko odczyt. Przy odczycie miga dioda na pendrive.
Przy próbie testu zapisu w victorii wyskakuje tekst
przykładowo 00:41:37 : Block 5632 Error: Write protect
Próbowałem w ubuntu coś zrobić.Dysk wykrywa ale nie da się zamontować.
A w narzędziu do partycjonowania go widać ale nie da się wykonać operacji bo wyskakuje error ochrony przed zapisem.
Czy da się jakoś odblokować ten pendrive?
Posiadam ten pendrive od tygodnia.
Opiszę najpierw co robiłem z pendrive od momentu kupna do zaistniałego problemu który opiszę później.
Chciałem użyć tego palucha jako dysk twardy na którym miał zostać zainstalowany system XP tymczasowy na czas naprawy dysku twardego.
Pendrive pierwszy raz podłączyłem przed włączeniem instalacji systemu.
podczas instalacji wykryło go bez problemu i sformatowałem pena z systemu FAT32 na NTFS.
Pierwszy etap instalacji przeszedł bez problemu. Po restarcie system nie wstał.
Nie wykrywa zainstalowanego systemu. Ale mniejsza z tym.
Nie wiem czy to przez formatowanie czy co ale pendrive nie nadaje się teraz do użytku bo jest tylko do odczytu.
Przy próbie formatowania wyskakuje info
W parttiion masterze widnieje info że dysk H o którym mówię jest tylko do odczytu a przy próbie edycji tego dysku wyskakuje błąd zapisu.
Windows wykrywa dysk jako literę ale to środka się nie da wejść.
W victorii czy jakimkolwiek innym programie gdzie można sprawdzić prędkość zapisu czy odczytu działa tylko odczyt. Przy odczycie miga dioda na pendrive.
Przy próbie testu zapisu w victorii wyskakuje tekst
przykładowo 00:41:37 : Block 5632 Error: Write protect
Próbowałem w ubuntu coś zrobić.Dysk wykrywa ale nie da się zamontować.
A w narzędziu do partycjonowania go widać ale nie da się wykonać operacji bo wyskakuje error ochrony przed zapisem.
Czy da się jakoś odblokować ten pendrive?