logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż mniejszej futryny z drzwiami w większym otworze po starych drzwiach ?

ANDRZEJlodz1977 15 Kwi 2012 16:32 1796 1
REKLAMA
  • #1 10796930
    ANDRZEJlodz1977
    Poziom 9  
    Ocena: 26
    Witam was serdecznie piszę do was ponieważ zdemontowałem starą zniszczoną futrynę {w starym budownictwie} i chciałbym wstawić mniejsze drzwi, i tak się zastanawiam czy zrobić z profili do karton gipsu szkielet i do tego przymocować futrynę ? czy za pomocą belek drewnianych zrobić szkielet do którego to przymocować futrynę a na szkielet dać karton gips ? wyczytałem żeby do profili nie mocować futryny bo przy pierwszym lepszym trzaśnięciu karton gips popęka a same drzwi mogą nawet wypaść tak więc sam nie wiem ??? poza tym o ile drzwi będą mniejsze a japa po starych drzwiach jest większa to co za tym idzie próg jest szerszy i nawet jak dam mniejsze drzwi to zostanie szerszy próg i o ile da radę go zdemontować to zrobię to lecz jeśli nie da rady to gdy położę karton gips który będzie odchodził od progu w górę to zastanawiam się czy ten karton gips nie popęka gdyż próg jest drewniany i powstaje pyta nie jak połączyć karton gips z drewnianym progiem ? może zacząć montaż kg gdzieś centymetr nad progiem a ten centymetr różnicy wypełnić jakimś steropianem i zagipsować czy coś ? sam nie wiem
  • REKLAMA
  • #2 10797048
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3619
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
REKLAMA