logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nissan Interstar 2.5dCi 120KM - kontrolka świec żarowych i utrata mocy podczas jazdy

amadera 21 Kwi 2012 21:18 1109 1
REKLAMA
  • #1 10819551
    amadera
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam problem polega na tym-w czasie jazdy zaświeca się kontrolka świec żarowych po czym auto traci moc-jedzie nie przerywa nie dymi-nie ma reguły czy pod górę czy na małym gazie,po zgaszeniu w czsie jazdy i ponownym uruchomieniu nie pomaga ale jak stanę na poboczu i zgaszę na kilka minut to można jechać-nieraz kilkanaście kilometrów i problem powraca nieraz 500przejade i nic.Po diagnozie na cdif/2 pokazuje -obwód zaworu ciśnienia paliwa P0089.mechanik tłumaczy że zawór na pompie wysiada a pan z bosch po konsultacji że wtryski. miałem podobną sytuację z masterem któren mi gas w czsie jazdy i po namowie mechanika wymieniałem pompe szynę i nie pomogło dopiero wymiana wtrysków pomogła.bardzo proszę o pomoc gdyż nie chcę utopić znów kilku tyś.
  • REKLAMA
  • #2 10819567
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3615
    3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA