Mój brat chciał prze konwertować PDF do DOC. Na pobierał coś wszedłem i musiałem usunąć stronę startową V9. Wszedł drugi raz i jak zeszedł to pierwsze uruchomienie firefoxa po włączeniu komputera noramalnie, a następne wyskakuje coś takiego:
I wyświetlają się te strony startowe:
Debil mówi że nic nie instalował, ale jak on czegoś się dotknie to s***erdoli.
Co to za program i jak go usunąć?
P.S. Jak wyłączę DownloadHelper to tylko strona startowa i to drugie.
Od brata widać niewiele się różnisz Nie wiesz gdzie masz panel sterowania i jak usuwa się zbędne programy. Bądź dodatki doinstalowane do przeglądarki ?
Zrób przywracanie systemu - proste nieskomplikowane. Przeskanuj sobie teź profilaktycznie system doktorem web curelt, bo ja już tak miałem, że wgrywałem program do konwersji z WMA do MP3 i wpierdzieliłby mi się trojan przy instalacji tegoż programu. Na szczęście antywirus wyłapał gnoja i zablokował zanim wprowadził jakiekolwiek zmiany w systemie.
Od brata widać niewiele się różnisz Nie wiesz gdzie masz panel sterowania i jak usuwa się zbędne programy. Bądź dodatki doinstalowane do przeglądarki ?
Nie ciesz ryja jak nie wiesz, wyłączyłem wszystkie dodatki i mam masę różnych programów (dzięki bratu) i nie wiem który usunąć. Chodziło mi co to za chalajster co wyskakuje.
P.S.: Jutro zrobię loga.
Dodano po 1 [godziny] 46 [minuty]:
marek003 napisał:
CGB_Spender napisał:
Nie wiesz gdzie masz panel sterowania i jak usuwa się zbędne programy. Bądź dodatki doinstalowane do przeglądarki ?
Niestety z V9 nie jest to takie proste.
Ale wystarczy w google wpisać "jak usunąć V9" i masz tysiące porad.
Ale nie V9 jest problem a jakby pierwsze uruchomienie przeglądarki, otworzenie karty SerchCompletion Search i usunięcie motywu (nowy objaw).
JA na laptoku miałem podobny program - była to wtyczka do oglądania telewizji online. Nie sprawiała problemów - tylko zmieniała mi strone startową, z czym sobie poradziłem. Czy jest to groźne - tzn. dla komputera ?
Strona startowa dodatku do Firefoxa, Video DownloadHelper pokazuje się tylko raz, po aktualizacji dodatku. Więc w czym problem
Na screenie nie widzę V9 ale jeśli faktycznie jest to trzeba go odinstalować w Dodaj/Usuń programy, usunąć folder w C:/Użytkownicy, ProgramData itd. i zmienić stronę startową Firefoxa na właściwą dla siebie.
Trzeba trochę ruszyć mózgiem, a nie tylko walić siekierą w drzewo
Kliknij w Wykonaj Script. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie.
Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij Skanuj.
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania Scriptem.
.
Odinstaluj Toolbar Ask i pousuwaj foldery z nazwą Ask na systemowej C:/
W Firefox klik na Narzędzia - Wyczyść historię przeglądania - Wszystko (zaptaszkuj wszystko) i wyczyść.
Potem użyj programu CCleaner.
Opcje Cleaner - Programy, zaptaszkuj wszystko, a zwłaszcza ciasteczka i Analiza i Uruchom ....
Potem w CCleaner klik na Rejestr i przeczyść.
Janek, jak instalujesz programy to patrz co instalujesz bo instalowałeś NERO i przy okazji zainstalowałeś Toolbar Ask.com
Oj przepraszam, nero było instalowane z Windowsem w serwisie (nie mogłem tego zrobić sam bo maiłem dysk jedno partycjowy). I nic nie wykiwało 3 tygodnie, aż do czasu gdy mój brat instalował konwerter pdf to doc.
Ccleaner usunie hasła w Firefox? A jeszcze co usunie?
Dodano po 48 [sekundy]:
W usuń programy nie ma toolbar Ask. Jak odinstalować?
Dodano po 1 [minuty]:
A na C mam tylko Ask.com, usunąć, czy jakimś sposobem odinstalować?
Ale mam C/użytkownicy/janek i nie ma app data. Czemu? Mam Windows 7, jeśli to ważne.
Dodano po 1 [minuty]:
Nie mogę usunąć Ask.com, bo jest używany przez inny program.
Dodano po 1 [minuty]:
Dobra, appdata było ukryte.
Dodano po 4 [minuty]:
Po usunięciu tego z appdata, jest to samo, czyli strona pierwszego uruchomienia, i to drugie. Po zamknięciu przeglądarki dalej wyświetla się ten "halajster":
Pokaż logi z OTL http://oldtimer.geekstogo.com/OTL.exe Zaznacz-Wszyscy użytkownicy.Wszystkie panele-Użyj filtrowania.Zaznacz-infekcja LOP iPurity na 30 dni.
✨ Użytkownik zgłasza problem z niechcianą stroną startową V9 w przeglądarce Firefox, która pojawiła się po zainstalowaniu programu do konwersji PDF. W odpowiedziach sugerowane są różne metody usunięcia V9, w tym skanowanie systemu programami takimi jak AdwCleaner i OTL, a także ręczne usunięcie dodatków i folderów związanych z V9 oraz Toolbar Ask. Użytkownicy podkreślają konieczność przywrócenia ustawień przeglądarki oraz usunięcia niechcianych programów z panelu sterowania. Wskazówki obejmują również czyszczenie historii przeglądania i rejestru systemowego. Wygenerowane przez model językowy.