logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i - Bluetooth nie działa po aktualizacji do wersji 7.00, co zrobić?

johny190 07 Sty 2005 19:41 996 7
REKLAMA
  • #1 1118702
    johny190
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    jak w temacie przeflaszowąłem sobie swoja 6310i na 7.00 i patrze bluetooth nieda sie ani włączyc ani wyłaczyc.. czyli jednym słowem uwalony !co da sie tym zrobic ?a przeflaszowałęm na nizsza wersje i dalej to samo co mozna z tym zrobic ?
  • REKLAMA
  • #2 1119029
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    idz do kogos kto ma lepszego boxa :-) Np twister, tornado, naprawisz na bank
  • REKLAMA
  • #3 1119098
    TANGRAM1
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    dyziek@ ma rację - to kwestia softu.
  • #4 1129394
    JoshuaMcFranek
    Poziom 11  
    Miałem LP2002, sflaszowałem swoją 6310i z 5.22 na 5.60 i zima BT umarł.
    Kombinowałem, fia, partial, downgrade, upgrade i ciągle nic.
    Ożeniłem LP2002 i kupiłem Tornado, 3:48 min i ....
    "Nokia szczerzyła w szerokim uśmiechu swe niebieskie zęby" :lol: :lol: :lol:
    BT zmartwychwstał!
    Zapomnij o LP2002, to przeżytek, jedyna metoda to porządny flaszer, ja jestem zadowolony ze swego Tornado.
  • REKLAMA
  • #5 1129946
    dyziek@
    mamoo ja wymiekam :( kazdy post jaki czytam z Twoim udzialem, ma w sobie slowo TORNADO :-) czy nie zauwazyles, ze bylo napisane wyzej iż lepszy box zalatwi sprawe? Duzo osob na tym forum ma Tornado, Twistera i grom wie ile dobrych boxow, ale tylko u Ciebie widze w kazdym poscie TORNADO
  • REKLAMA
  • #6 1133898
    JoshuaMcFranek
    Poziom 11  
    dyziek@ napisał:
    [..] kazdy post jaki czytam z Twoim udzialem, ma w sobie slowo TORNADO [..] ale tylko u Ciebie widze w kazdym poscie TORNADO

Nie wiem o co Ci chodzi?
    Skoro mam Tornado, to o czym mam pisać? O Griffinie, N-boxie, czy innym sprzęcie?
    Chciałem tylko potwierdzić, że u mnie poszło i to takim, a nie innym pudełku.
    A skoro twierdzisz, że w każdym moim poście jest Tornado, to nie czytałeś ich wszystkich.
    Nie ma ich dużo, jeśli bawisz się w statystykę, zapraszam do lektury :)
  • #7 1134070
    Damiankca
    Poziom 27  
    Witam widzę, że koledzy się posprzeczali a nie ma o co Wiadomo do czego takie boxy służą i nie ma co się nad tym rozbajać LP2002 zawsze uwalał blue od kiedy pamiętam problem jest w tym, że soft do LP2002 nie ma takiej opcji i nie rozpoznaje wersji softu jaka obsługuje Blue i dla tego jak wcześniej kolega napisał Blue mu nie działa i naprawi to wszystkim tylko nie LP2002 pozdrawiam Wszystkich
  • #8 1134909
    dyziek@
    JoshuaMcFranek nie czytalem ich wszystkich bo Twoje posty malo wnosza do tematu :-) a jezeli cos juz wniosa to napewno z nich nie skorzystam :P

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po aktualizacji oprogramowania Nokia 6310i do wersji 7.00 pojawił się problem z niedziałającym modułem Bluetooth, który nie można ani włączyć, ani wyłączyć. Próby powrotu do niższej wersji softu nie rozwiązały problemu. Dyskusja wskazuje, że problem wynika z ograniczeń i błędów w oprogramowaniu używanym do flashowania, szczególnie w starszych narzędziach typu LP2002, które nie obsługują poprawnie wersji softu z Bluetooth. Zalecane jest użycie nowoczesnych, bardziej zaawansowanych flasherów sprzętowych, takich jak Tornado lub Twister, które potrafią prawidłowo naprawić oprogramowanie i przywrócić funkcjonalność Bluetooth. Starsze boxy, jak LP2002, są niewystarczające i mogą trwale uszkodzić funkcje Bluetooth w telefonie. Wymiana narzędzia do flashowania na lepszy model jest kluczowa dla rozwiązania problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA