Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Expres do kawy ec270 pompa nie podgrzewa/pieni mleka

johanragnar 27 Kwi 2012 20:42 1807 2
  • #1 27 Kwi 2012 20:42
    johanragnar
    Poziom 2  

    Witam

    Mam problem z expresem do kawy firmy delonghi ec 270.
    Posiadam te maszynę ponad dwa lata. Dzisiaj, podczas ubijania mleka nagle para przestała lecieć.
    Odwapniłem maszynę, gdyż dawno tego nie robiłem ale problem pozostał, tzn., parzy kawę ale pompa od mleka nie działa.
    Kolejnym krokiem jaki podjąłem, to rozebrałem maszynę, przedmuchałem wszystkie rurki i sprawdziłem bez obudowy gdzie jest problem.
    Wyczytalem w instrukcji obslugi, ze ten expres posiada dwa termostaty ale obydwa pracują odpowiednio.
    Nie wiem dalej co robić, może ktoś z Was miał podobny problem?
    Mam nadzieje, ze ktoś mi pomoże, bo koszt naprawy to podwójna cena expresu.

    dzieki
    Johan

    0 2
  • #2 28 Kwi 2012 09:43
    rychomuch
    Poziom 29  

    Witam.
    Ciekawi mnie jak sprawdziłeś poprawne działanie termostatu ?
    Bo to własnie one odpowiadają za odpowiednią temperaturę wody do parzenia kawy jak również za spienianie mleka parą.

    0
  • #3 28 Kwi 2012 19:46
    johanragnar
    Poziom 2  

    rychomuch napisał:
    Witam.
    Ciekawi mnie jak sprawdziłeś poprawne działanie termostatu ?
    Bo to własnie one odpowiadają za odpowiednią temperaturę wody do parzenia kawy jak również za spienianie mleka parą.



    termostaty dzialaja odpowiednio, problem juz rozwiazalem tuz po napisaniu wczorajszego posta.
    W ostatnim podejsciu wyciagnalem kranik do spuszczania pary, wlaczylem express i woda sie lala jak trza, zamowilem kranik na stronie producenta i po ptokach.
    Dzieki za pomoc
    Johan

    0