logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić jakość sygnału w N po zmianie talerza z Cyfry+?

diablo13221 28 Kwi 2012 11:02 4484 4
REKLAMA
  • #1 10840260
    diablo13221
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam!
    Mam mały problem . Jakiś rok temu wymieniałem swój talerz na ten z cyfry (60 cm singiel) i w lutym zmieniłem telewizje na n (żałuje bardzo żałuje). Telewizje wzielem w promocji po świątecznej , płace 49 zł i to chyba LAST MINUTE . Od początku miałem problem z anteną . W szczególności na kanałach HD ,ale problem znikł jak nie ma wiatru i jest ustawione. Jak wyskakuje mi brak sygnału to ide sobie przestawić antenę i wszystko chodzi na chwile i znowu się przesuwa a to góra a to dół i różnica jest ogromna mozna reke przesunac w dol o jakies 5 cm i chodzi. Dziwi mnie to bo antena była przykręcona na maxa . Jak ją dobrze uziemić.

Teraz pytanie o dekoder. Brałem go za złotówkę i teraz mam mały problem . Czy ja musze go zwracać ? Jeżeli przedłuże umowę lub bede brał nową z recorderem to czy bede mogl sobie tamten zostawic. Chce miec multiroom. Słyszałem ,że Cyfra się łączy z Tv N . Kiedy to dokładnie ma się stać . Ja mam umowę na jeszcze 9 miesięcy. Czy będzie możliwość przejscia do Cyfry jeszcze ,żeby mieć więcej kanałów i niższa cenę przez okres umowy . Bo jak brałem to w cenie 69 zł z canal + mi proponowali a wczesniej placilem tyle samo ale bez tego canal plus. Żałuje , a przede wszystkim mój ojciec żałuje ,że namówiłem go na te badziewie. Chociaż pomóżcie mi z tą anteną i jakością sygnału ,żeby chociaż 80 % było.

Teraz kabel HDMI. Czy widzieliście różnicę po wymienieniu kabla EURO na HDMI?
    Bo jakość jest lepsza od Cyfry ,ale nie zaskakuje . Mój ojciec nie widzi różnicy. Mam LCD 3 letnie z HDMI HD READY. Czy jakość będzie dobra? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam i przepraszam za rozpisanie się .
    Użytkownik elektrody

Moderowany przez _PREDATOR_:

Nie pisz 'tłusto'/ poprawiono!

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10840318
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10840333
    diablo13221
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Hmm full hd to raczej N nie nadaje. A ten tv był kupywany za 4500 zł to raczej myślę ,że będzie rozdzielczość taka ,że mnie zadowoli. zresztą filmy w hd wyświetlają się dobrze przez hdmi. Mam porównanie bo mam w 2 pokoju drugi tv i nie narzekam . Różnicy nie ma . Na hd ready wyświetli mi w hd bez niczego . To nie telewizor z TZW. DU..Ą

Dodano po 1 [godziny] 54 [minuty]:

Witam jeszcze raz ja . Jak podłącze internet do telewizora to czy bede mogl korzystac z nVOD ZA 1,99 zł ? Zależy mi na tvn player. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 10843308
    wlodarek1
    Poziom 14  
    Ocena: 68
    Jeśli podłączyłeś internet bepośrednio do telewizora to będziesz mógł
    korzystać z widżetów internetowych , które oferuje producent telewizora :cry:
  • #5 10844747
    matis057
    Poziom 33  
    Ocena: 215
    Telewizor z FULL HD a telewizor HD READY to są dwie różne bajki...
    Na HD READY generalnie nie ma żadnych widżetów. Aktualnie to raczej dekodery je mają. :)
REKLAMA