logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd file not found w programie dla wyświetlacza Nokia 3510i - Bascom AVR

zuba1 03 Maj 2012 17:26 1103 2
REKLAMA
  • #1 10856628
    zuba1
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam.Na początek chcę zaznaczyć że siedzę nad tym 2 dni i nie chcę odpowiedzi typu "przycisk szukaj nie działa??".Mam kłopot z wyświetlaczem od nokii 3510i kłopot leży jeszcze w programie.O tuż,napisałem prościuteńki programik do wyświetlacza i nie wiem skąd taki dziwny błąd wygląda on tak: file not fund [D.bascomavr/color16x18.front],in file : D:/bascomavr/3510i.bas.Wydaje mi się że brakuje jakiegoś pliku ale nie jestem pewien czy ktoś wie co się wydarzyło dodaję program abyście mogli zobaczyć.
    Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
  • REKLAMA
  • #2 10856728
    piotrva
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 735
    Nie masz po prostu pliku czcionki. Musisz znaleźć w przykładach bascoma do obsługi kolorowych LCD plik o nazwie color16x18.font i przekopiować go do folderu w którym masz kompilowany program. Ponadto, tak na marginesie, czy ten wyświetlacz to na pewno odpowiednik tego z nokii 6100?
  • #3 10856765
    zuba1
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Doczytałem że trzeba zrobić to za pomocą font editor lecz aby to zrobić, trzeba by wykonać wszystkie znaki.Więc się pytam czy nie miał by ktoś całego pliku z dowolną czcionką.Był bym bardzo wdzięczny.
REKLAMA