logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie aplikacje do tanich rozmów przez internet zamiast GG? Co jest potrzebne?

08 Sty 2005 21:38 2112 10
REKLAMA
  • #1 1121544
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 1121564
    ZajecBaX
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Słuchawki z mikofonem i program, na obu komputerach.
    np. program "Skype" przypadł mi do gustu. Czyściejszy i nie przerywający dźwięk w porównaniu z "GG" i "Tlen"
  • REKLAMA
  • #3 1121591
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 205
    I co ważne w Skype niestraszne mu firewalle ,NAT-y i inne utrudnienia które nie pozwalają na rozmowę przez GG.
  • #4 1124450
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 1124697
    Bonmis
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Można, tylko trzeba sobie założyć konto i oczywiście za to płacić.

Bonmis
  • #6 1124767
    Laskosz
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    A ja mam kompa za firewallem i Skype mi przerywa i nie da sie pogadac a na tlenie mozna normalnie :D
  • REKLAMA
  • #7 1126039
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 1126361
    ZajecBaX
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    musco sam wypróbuj który program będzie dla Ciebie najlepszy. Wszystko zależy od twojego gustu i innych użytkowników.
    Przetestowałem już wszystkie te trzy programy. "GG" "Tlen" "Skype":wink:

Naciśnij przycisk "Skype" przy moim poście. Jeśli będę w danej chwili połączony z internetem wymienimy po dwa zdania i tylko tyle.
  • #9 1126507
    Sady
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 373
    Witam
    Do końca roku można było rozmawiać z neta na tel stacjonarne za FREE dzieki programowi BABBLE ale zostalo to zablokowane od 1 stycznia tegoż roku. Można rozmawiać z neta na stacjonarka przez WP Kontakt są tam dość tanie połączenia (chyba 11 gr/min-moge sie mylic bo nie pamietam i wiem ze sa tanie polaczenmia za granice) Należy się zarejestrować i mieć konto na poczcie na WP, osobiscie nie kozystalem z tego dzwonienia tylko z babble jak mozna bylo :( , ale moj kolega kozysta i jest zadowolony. Ja kożystam nieraz z Skyp'e i jeste zadowolony pod warunkiem ze nic sie nie sciaga.
    Pozdrawiam
    Sadek Radom
  • #10 1131778
    Ntp
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Jak dla mnie Skype jest bezkonkurencyjny, wlasnie ze wzgledu na to ze dziala w sieciach gdzie sa firewalle i nie ma mozliwosci przekierowywania portow. Polecam.
  • #11 1131791
    Jethro
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    A ja wolę MSN Messengera. Można popisać, powysyłać pliki, nawiązać połączenie audio oraz wideo. W Polsce jeszcze mało osób go używa.

Podsumowanie tematu

✨ Do tanich rozmów przez internet zamiast GG potrzebne są słuchawki z mikrofonem oraz odpowiedni program zainstalowany na obu komputerach. Popularne aplikacje to Skype, Tlen oraz MSN Messenger. Skype wyróżnia się lepszą jakością dźwięku i stabilnością połączeń, działa skutecznie nawet za firewallami i NAT-ami, co często utrudnia korzystanie z GG. Możliwe jest wykonywanie rozmów z internetu na telefony stacjonarne, jednak wymaga to założenia konta i opłacania połączeń; dawniej darmowe usługi, takie jak Babble, zostały zablokowane. Alternatywnie można korzystać z WP Kontakt oferującego tanie połączenia na telefony stacjonarne. Wybór programu zależy od indywidualnych preferencji i warunków sieciowych użytkownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA