logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP, Radeon 9600 Pro - problem z instalacją sterowników i resetami

Harnas997 05 Maj 2012 17:56 969 6
REKLAMA
  • #1 10863729
    Harnas997
    Poziom 9  
    Dzień dobry.

Widows XP (po tuningu)

Procesor: Amd athlon xp 2600+ Oem (pokazuje mi ze mam 1,1 Ghz)
    Płyta głowna: Abit NF7-SC nFORCE2
    Pamięć operacyjna: 2x 256 DDRPC400
    Dysk twardy: WD 120 gb 8mb sata
    Karta grafiki: Gigabyte Radeon 9600 pro
    Zasilacz FEEL Model LC-B300ATX

Wiem, że komputer to szrot ale w tym momencie nie stać mnie na lepszy sprzęt.
    Sprawa polega na tym, że przy pracy na komputerze w pewnym momencie pojawiły się paski kolorowe na monitorze.Potem komp sie resetował ciągle, więc zrobiłem format dysku C. Po sformatowaniu kompa nadal byly te paski ale pozbyłem się ich właściwości-->Ustawienia-->Zaawansowane-->i przyspieszenie sprzętowe zmniejszyłem o 2 pozycje. Potem zainstalowałem stery z płytki od karty graficznej zresetowałem kompa. Co zamiast polepszyć prace komputera zwiększyło mi rozdzielczość i dało Jakość kolorów 4bity? Potem to już ciągłe resety.Już dzisaj 2x format leciał pomocy!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10863749
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    Najprawdopodobniej uszkodzona karta graficzna - trzeba sprawdzić na innej.

Pomijam już fakt, że ten "zasilacz" to śmieć!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10863791
    fiedek187
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Skoro za pierwszym razem format nie pomógł to po co robić go 2 czy 3 raz? Pożycz od kogoś pasująca kartę VGA i zobacz co nastąpi.
  • REKLAMA
  • #4 10863830
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Harnas997 napisał:
    Widows XP (po tuningu)

Podaj, którą mutację windowsa po tuningu używasz?
  • #5 10863861
    Harnas997
    Poziom 9  
    Jest to MalcolmX windowsMX7f
  • #6 10863926
    gruby777
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Jeżeli format nie pomaga to jak masz możliwość to przetestuj komputer pod innym monitorem może coś z ekranem, a jeżeli nie to musi być coś nie tak z kartą graficzną.
  • REKLAMA
  • #7 10863948
    Harnas997
    Poziom 9  
    Postaram się jakoś sprawdzić tą kartę na innym komputerze, ale nie dzisaj bo jest sobota :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z kartą graficzną Gigabyte Radeon 9600 Pro na systemie Windows XP po tuningu. Po wystąpieniu kolorowych pasków na monitorze i ciągłych resetach, użytkownik sformatował dysk, ale problemy nie ustąpiły. Zmniejszenie przyspieszenia sprzętowego pomogło na chwilę, jednak po zainstalowaniu sterowników z płytki, rozdzielczość wzrosła, a jakość kolorów spadła do 4 bitów, co doprowadziło do dalszych resetów. Użytkownicy sugerują sprawdzenie karty graficznej na innym komputerze oraz przetestowanie z innym monitorem, a także zwracają uwagę na niską jakość zasilacza.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA