logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radeon 9600 PRO - niebieskie kreski po instalacji sterowników na Windows XP

Błażej_Radom 23 Lut 2006 16:28 1293 4
REKLAMA
  • #1 2338448
    Błażej_Radom
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Mam problem z Radeon 9600 PRO. Po zainstalowaniu karty w komputerze karta działa na sterownikach Windowsa XP, lecz po zainstalowaniu sterowników oryginalnych występuje problem. Windows nie wczytuje się, nawet reset nie pomaga. Pojawiają się jedynie przerywane pionowe kreski o kolorze niebieskim na całym ekranie. Czy może to być wina BIOS'u? Proszę o pilną odpowiedź!!!
  • REKLAMA
  • #2 2338607
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Wina biosu to raczej nie.Zmierz napiecia z zasilacza miernikiem.Obadaj paluszkiem temperaturę radiatora na karcie.Chłodzenie było zmieniane na karcie ? Była kręcona? Może to byc tez uszkodzenie karty.
  • REKLAMA
  • #3 2338627
    Błażej_Radom
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Nie była podkręcana. Sprawdzałem ją już na kilku komputerach. Jest to samo. Jeśli to nie BIOS to co jest przyczyną!
  • REKLAMA
  • #4 2339009
    Mleczyk89
    Poziom 34  
    Ocena: 266
    Jesli kupiles ja jako nowa to niepowinno jej nic dolegac lecz jak jestes kolejnym wlascicielem to nic niewiadomo.Moze ktos przetaktowywal pamieci i przegrzal ktorys z ukladow i teraz karta sypie artefaktami lub ktos wgrwal bios i niepoustawial timingow prawidlowo lub ustawil zbyt duze zegary.Moze to kiedys byl Radeon 9550.Co jest napisane na laminacie??Jakiej firmy jest karta??
  • #5 2340150
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 461
    Weż karcioszke do kumpla. Podłącz do kompa i zrób jej jakis program testowy. Od tego sie zaczyna . Jak daje du...y w programie to wina karty. jak ok to wina kompa!
REKLAMA