logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Gamma 3 - pamięć 24c02 i 24c04. Czy można zmienić pamięć?

dkx2 09 Sty 2005 13:30 2229 2
REKLAMA
  • #1 1122972
    dkx2
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Potrzebuje pomocui kilku porad dotyczących VW GAMMA 3 na phipipsie jest tam pamięć 24c02 i 24c04.

Rozkodowałem już kilka radyjek ale takiego jeszcze nie miałem w dodatku dadyjko jest po jakimś gościu który ciężko się napracował ale mu niw wyszło. Czytałem ze do rozkodowania tego radyjka potrzebnyjest klekasz. Dopadłem schemat i zbudowałem go ale pw włączeniy programu na wyświetlaszu powinien pojawiać się za każdym razem napis SAFE natomiast w mojim przypadku napis pojawia się tylko po pierwszym włączeniu puźniej wyświetlacz milczy.nie wiem dla czego.I tutaj potrzebuje pomocy. Wydaje się mi ze jest uszkodzona pamięć albo jej zawartość.Mam pamięć z podobnego radyjk czy mogę ją zmienić i czy musze wymieniać takrze 24c04 czytałem ze ta pamięć jest tylko do zapisu stacji radjowych.Prosze tez o schemat jakiebo sprawdzonego klepacza.

Nie zajmujemy się tutaj rozkodowywaniem radii ani uczeniem niedouczonych rozkodowywaczy. Do tego radia potrzebna jest znajomość budowy i działania magistrali I2C. Temat ten był także wielokrotnie poruszany na forum. Więc nim wyskrobiesz następny post poczytaj trochę i używaj klawisza "Szukaj". <SławeK>
  • REKLAMA
  • #2 1123661
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 50
    Święte słowa panie Sławku.....
  • #3 1139609
    mellon
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic231933.html

Ale uwaga z tymi Gamma 3!!! SławeK strasznie "lubi wrzucać je do kosza" - oczywiście wałkujące się tematy o tym zmyślnym radyjku. To tak żartobliwie. Mam nadzieję, że moderator się na mnie nie pogniewa. :)
    Pozdrawiam

Fakt.<SławeK>
REKLAMA