logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Duże zużycie paliwa kosiarka z silnikiem Briggs 12,5

Bajo 11 Maj 2012 19:04 782 0
REKLAMA
  • #1 10885286
    Bajo
    Poziom 12  
    Ocena: 40
    A ja mam takie pytanko w moim traktorku MTD (13AH455E600) (AF062L10053) B&S 12.5 HP model: (28 T7 07) jest także duże spalanie. Silnik niby chodzi prawidlowo, ale jak się zagrzeje porządnie i go zgasze, ciężko zapala, ale zapali. Jak już zapali to jest ok, ale są momenty, że jak jest mocno zagrzany to wogóle nie kręci rozrusznikiem. Obróci kawałek wałem i tyle, tak jak by akumulator był padniety, postoi 5 minut i pali ok. I jeszcze jedno. Jak zgasze silnik, w wężyku widać jak powietrze ucieka z gaźnika w stronę filtra paliwa a paliwo samo wlewa się do gaźnika, czy czasem nie będą uszkodzone membrany w gaźniku gaźnik marki WALBRO. Jeszcze odnosnie samej pracy silnika wygląda mi na to ze dostaje za duża dawkę paliwa ponieważ jak szybko dodam gazu silnik się zdławi i zgaśnie a jak stopniowo to wkręci sie na obroty. Lubi sobie przy gaszeniu szczelić z tłumika. Od czego zaczą, żeby zmniejszyć spalanie i poprawić jakośc pracy silnika ?

----
    Wydzielono z tematu: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    przez Rycho T dnia 11.05.2012 19:04
  • REKLAMA
REKLAMA