logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz do swuboofera. Subwoofer nie gra jak powinien.

Mietki 10 Sty 2005 19:57 1125 3
REKLAMA
  • #1 1126814
    Mietki
    Poziom 15  
    Witam mam kolejne pytanie zrobiłem subwoofer !!
    nie gra jak powinien tu na elektrodzie doradzili mi żebym zrobił przedwzmacniacz (osobny na subwoofer) i moje pytanie brzmi nastepujaco czy jak bym podpioł wzmacniacz samochodowy pod subwoofer by to hulało ?? http://allegro.pl/show_item.php?item=38925328
    tu jest jeden ze wzmacniaczy powiedzcie czy by to grało !! bo jak podpinam pod wzmacniacz technicsa SU-Vz220 to nie gra jak powinien (po za subwooferem mam 3 kolumny nie nie słysze go ) no i chcce poprowadzić z wolnego kanału w technicsie podpiac od zwrotnice potem wzmacniacz samochodowy no i głosnik Grało by to jak powinno ?? no i jescze jedno co z zasilaniem tego samochodowego wzmaka jak sienie myle to 12v ale czy zasilacz czy przetwoinice ?? Prosze o komentarz Pozdro Mietek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1127063
    czarek18
    Poziom 25  
    Ocena: 50
    Witam BROŃCIEPANIEBOŻE nie kupuj żadnego wzmaka do samochodu jeśli to ma być do domu a ten first to ma moc 2*20 czyli tyle co radjo dobrej firmy wzmacniacz a raczej samą końcówkę tego wzmaka można wykonać za 10zł ja taką mam zrobiłem z nudów.Moc na firstach jest zawyżona a ogranicza ją tylko powieżchnia radjatora na której nie zmieścił by sie napis ładny 1000000W.Dla przykładu wzmak tego g**** z napisem 1600W ma 4*20. Dobra teraz poważnie proponuje ci budowe wzmaka na TDA7294 koszt 16zł ma moc okoła 80W (first by napisał 20000W) do tego zasilacz jakieś 50zł trafo + 25 prostownik i kondy jeśli umiesz posługiwać się lutownicą i wiesz co to jest miernik to z pomocą boga i elektrodowiczów napewno sobie poradzisz.
  • REKLAMA
  • #3 1127209
    Mietki
    Poziom 15  
    Czarek !! Dzięki nie wiedziałem to tak napisałem !! słuchaj a nie wierz gdzie moge dostać schemat możesz mi przesłać linka do tego bo ja nie jestem "bogiem " w te klocki chciałbym żebyś mi jakoś pomógł możesz mi przeżucić jakieś linki co i jak no i prosze o pomoc !! jescze raz dizeki i czekam na odpowiedz
  • #4 1129062
    czarek18
    Poziom 25  
    Ocena: 50
    schemat wzmacniacza masz na stronce www.mdcs.prv.pl jeśli bendziesz miał jakieś pytania to śmiało pytaj mój numer gg;1748969
REKLAMA