Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie daziała obrotomierz i miga kontrolka oleju vw golf 3 td-1,9

jony0107 17 May 2012 20:17 11674 4
    jony0107
    Level 11  
    Witam jak w tytule Nie daziała obrotomierz i miga kontrolka oleju vw golf 3 td-1,9. Miałem taki przypadek ostatnio pod czas jazdy i dużo czasu straciłem na szukanie w internecie co może być tego przyczyna odpowiedzi tysiące i z tysięcy wywnioskowałem że trzeba samemu szukać .A wiec miernik w rękę i sprawdzić czy jest na piecie na wyjściu z alternatora w kostce jedno wyjście 13,8volt do wskazania ładowania drugie napięcie 7,2 volt do sterownia impulsami jak są napięcia znaczy alternator jest ok. sprawdzamy dojście tych napiec do licznika jak niema to znależliśmy przyczynę któryś z przewodów jest zerwany.Udanych napraw.
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    jony0107
    Level 11  
    Kolego moim zamiarem nie była nowość tyko tylko 3 godziny szukałem na forum jasnej odpowiedzi i nie znalazłem takowej co nie którzy kazali silnik już rozbierać wiec poco piszesz bez sensu odpowiedż co posty sobie nabijasz.Nie każdy o tym wie jak ty myślisz dziesiątki stron przeszukałem i przeważnie były nie na temat tak jak twoja odpowiedż.Życzę miłego bytowania na tym forum.
    harnas21
    Level 2  
    Takie objawy dają też zuzyte szczotki alternatora
  • Helpful post
    Sołtys_Elbląga
    Level 31  
    jony0107 wrote:
    Kolego moim zamiarem nie była nowość tyko tylko 3 godziny szukałem na forum jasnej odpowiedzi i nie znalazłem takowej co nie którzy kazali silnik już rozbierać wiec poco piszesz bez sensu odpowiedż co posty sobie nabijasz.Nie każdy o tym wie jak ty myślisz dziesiątki stron przeszukałem i przeważnie były nie na temat tak jak twoja odpowiedż.Życzę miłego bytowania na tym forum.

Gość Ci podpowiedział co masz zrobić a Ty masz pretensje do niego. Powinien za kare przejechać tobie kablem 3 fazowym po plecach to zrozumiałbyś. Kto Ci kazał wymieniać pół silnika? Wskaż palcem. A wcześniej zrób to co Ci napisał Motronic.