logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć minimalną temperaturę procesora Intel Pentium E6500?

flinko77 18 Maj 2012 08:34 1070 2
REKLAMA
  • #1 10909266
    flinko77
    Poziom 2  
    ostsatni zauważyłem że mój proesor strasznie się grzeje więc zmieniłem mu paste termoprzewodzącą ok jest dobrze przy grach nie wzrasta tak temp ale jak spada to spada tylko do 37 przy nie urzytkowaniu jest to spowodowane ustawieniem temperatury minimalnej w komputerze jak to wyłączyć z góry dziękuje
    mój sprzęt to :
    procesor:intel pentium dual core e 6500
    karta graficzna :Ge force 9800 GT
    płyta główna :asus P5Q SE PLUS
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10909329
    grzemach
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    najpierw sprawdź czy nie ma kurzu (skoro zmieniałeś pastę, wnioskuję, że nie ma).
    Sprawdź czy jest dobry obieg powietrza w komputerze, nie ma dużej ilości wolno fruwających przewodów, czy otwory wentylacyjne są przewiewne, może warto by dodać tam wentylatory (nawiew i wyciąg).

Możesz wejść do biosu i tam jest regulacja obrotów wentylatora i ustawić jakaś statyczna dużą wartość (jeśli masz dynamicznie) - ale pamiętaj, w grach będzie ta sama wartość chłodzić komputer.

Możesz zainwestować w super wydajne chłodzenie, ale poniżej 30 i tak będzie bardzo ciężko zejść.

Poza tym, na boksowe chłodzenie to raczej 40*C jest to dobra temperatura i nie wiem czy jest warto coś z tym robić
  • #3 10909429
    flinko77
    Poziom 2  
    dobra dzięki wszystko było czyszczone po prostu dziwi mnie to żę po wymienieniu pasty temperatura nie spadła ale jak przeczytałem to dobra temperatura więc zostawie ją dzięki za pomoc
REKLAMA