logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tusz lexmark Z25. Wydruk blednie, a potem przestaje drukować.

Semix 11 Sty 2005 12:18 1293 3
REKLAMA
  • #1 1128526
    Semix
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    witam

po raz kolejny podczas napełniania tuszu (który był już przez kogoś napełniany) spotykam się z sytuacją że tusz po napełnieniu dziwnie drukuje... Niby OK - nie jest wyschnięty ... po odessaniu małej ilości tuszu działa, a po chwili wydruk blednie i w końcu przestaje drukować... po kolejnym odessaniu sytuacja się powtarza i tak w kółko... czy ten kardridż jest już do wyrzucenia ? czy jest jeszcze jakiś sposób na niego...
    Podobny problem miałem w HP 690 - skończyło się zakupem nowego kardridża...

pozdrawiam wszystkich
  • REKLAMA
  • #2 1128659
    ENDO MEDIA
    Poziom 11  
    Witam

Nie polecam dalszej eksploatacji tego zasobnika, wymień go na nowy.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1129749
    johans
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Będziesz walczył długo i namiętnie :D ale nie poddawaj się. z doświadczenia wiem że 2 kartridże na 5 nabija się "no problem", kolejne 2 po jakimś czasie zaczynają normalnie drukować a ten jeden to robi takie cuda do końca :D
  • #4 1145061
    noidemm
    Poziom 22  
    Ocena: 253
    To są kardridże z gąbką wśrodku jak dobrze pamiętam i miałem kiedyś też taki problem. Ja to robiłem w następujący sposób. Brałem kardridż i wkładałem do rurki od odkurzacza no moze niewkładałem ale przystawiałem żeby przeciągło to co przesycha i drukowało sie dobrze.
REKLAMA