logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo Espero- rozgrzany silnik gaśnie na benzynie

Nikifor67 23 Maj 2012 20:59 593 1
REKLAMA
  • #1 10927777
    Nikifor67
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    mam problem z moim esperakiem, samochód ma zasilanie benzynowe i lpg.
    Zimny silnik na benzynie odpala i bez problemu moge przelaczyc na gaz.
    jezeli silnik jest rozgrzany np. po dłuzszej jezdzie mam problem z odpaleniem na benzynie, na gazie odpala bez problemu.
    Pomimo zakrecenia zaworu w butli z gazem ciepły silnik nie odpala na benzynie
    dla próby przełozyłem emulator wtryskiwaczy na nowy i równiez nie ma poprawy.
    Przy przełaczeniu na benzynie do wtryskiwaczy dochodzi zasilanie elektryczne ale silnik dalej nie odpala. dopiero po kilku godzinach postoju jak ostygnie na benzynie odpala bez problemu.
    Wymieniłem 3 miesiace temu pompe paliwa i filtr paliwa, w zbiorniku rowniez jest benzyna zatankowana
    Prosze o podpowiedz co sie mogło stać
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10927832
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6174

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz z komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

+ REGULAMIN -->
    Pkt 3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.
    Poza tym, o ile się nie mylę, to w polskiej pisowni stosujemy znaki przestankowe takie jak kropka, przecinek i piszemy z ogonkami np. ą, ę itd.
REKLAMA