zieff1977 napisał: a to nie jest tak że mam normalnie instalacje jednofazową na 25A czyli około 5kW a ta trójfazowa jest dodatkowo dociągnięta i tam mam zwiększoną moc i czy do tej jednej ze zwiększoną mocą można podłączyć płytę na 230V
Na takie kretyństwo ZE się nie zgodzi. To ZE rządzi i daje warunki,a nie Kolega.
Przy instalacji 3 -fazowej powinna być przerobiona dodatkowo rozdzielnica mieszkaniowa.
retrofood napisał: Na marginesie dyskusji technicznej, mamy tutaj czyściutki przykład tego jak developer wyciąga nienależną kasę od nabywców mieszkań.
Dlaczego nienależną ? Nie ma przepisu który by nakładał obowiązek 3-faz. Kolego masz kapitalizm, i liczy się marketing.
retrofood napisał: Ktoś (dziennikarze albo prawnicy) powinni się zająć takimi "dobroczyńcami".
Kolego moderatorze, nie wiesz w jakim ustroju żyjesz ? To kapitalizm, nie socjalizm. Czy ten developer robi coś złego, łamie prawo ?
Czego dziennikarze mają się czepiać ? Przecież developer nie ukrywa instalacji w mieszkaniu. Cena jest umowna. Nie jest to lokal socjalny, niema przymusu kupna akurat tego lokalu..
Kolego, kupowałem lek Vitaral, w aptece na Saskiej Kępie kosztuje 30 zł, a w aptece na Placu Mirowskim 23 zł ! 30% różnicy. Ten sam lek,nie zamiennik.
W porównaniu do tego aptekarza ,developer to święty człowiek.
W przypadku z mieszkaniem nie jest to ten sam lek. Prawidłowo, że mieszkanie z instalacją 1- fazową jest tańsze.