logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie baterie do komórek pasują do Siemens Gigaset 2000C pocket?

januszc 12 Sty 2005 08:02 1606 2
  • #1 1130955
    januszc
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam. Temat dotyczy telefonów stacjonarnych ale myslę ze komórkowcy mogą bardziej pomóc. Chodzi o baterię do słuchawki Gigaset 2000c pocket. Bateria ta jest stosunkowo droga bo najtaniej 28 zł na allegro + przesyłka. Bateria składa się z dwóch ogniw o wymiarach dxsxg 6,5x16,5x46,5 mm. Moze ktos wie w jakich bateriach do komórek sa takie ogniwa? Wiem ze np w N3310 jest 8x6,5x34. Długośc 34 moze byc bo mozna wlozyc jakis dodatkowy wypełniacz ale 8 mmm jest to za duza grubosc. Szerokosc pasuje. Moze któras z baterii do Nokii są cieńsze? Pytanie dla tych co lubią patrzeć co tez moze byc w srodku baterii.
    Bateria do N3310 kosztuje od 10 zł czyli kupujac dwie mozna uzdrowic trzy gigasety. Pozdrówka
  • #2 1144482
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Ja z powodzeniem zastosowałem akumulatorki LiJon od komórki Siemens S6 w słuchawce Siemens Gigaset 3000 Pocket. Wymiarowo akumulatorek pasuje prawie w sam raz. Ale jest jedna istotna sprawa na którą musisz zwrócić uwagę. Gigasety są robione na akumulatorki NiCd, tą moją LiJon nie chce ładować, muszę ją na zewnątrz ładować. Słuchawka Gigaset poładuje przez pięc minut i już koniec, "mówi" że akumulatorek naładowany, pełny. Tak więc dla pełni wygody trzeba brać pod uwagę akumulatorki NiCd, nie wiem jak z NiMH.
  • #3 1145518
    januszc
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Zakup baterii od S6 więc nie wchodzi w gre bo cena bedzie prawie taka sama a ładowania nie bedzie wiec szkoda zachodu. Nadal mam nadzieje ze ktoras Nokia ma takie baterie.
REKLAMA