logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odłamane mieszadło w WOB 1200, pralka nie odwirowywuje.

Agarobipranie 04 Cze 2012 20:34 1140 1
REKLAMA
  • #1 10967468
    Agarobipranie
    Poziom 1  
    Witam. Proszę uprzejmie o pomoc w następującej sprawie. Podczas prania odłamało mi się plastikowe mieszadło w Bosch WOB 1200. Wykruszyły się z niego plastikowe elementy mocujące. Mam pewien pomysł jak z powrotem przymocować je do bębna, jednak pojawił się dodatkowy problem. Wstawiłam pranie próbne, aby sprawdzić jak pralka zadziała z dwoma tylko mieszadłami. Pralka nie odwirowuje. Owszem podczas prania, bęben się obraca, ale zdaje się, że jest zatrzymany podczas wirowania (chociaż silnik pracuje). Czy może być to efektem braku mieszadła? Zaznaczę, że zasłoniłam otwory, które były pod mieszadłem, aby nic nie wpadło pod bęben. Proszę o poradę, czy mocowanie mieszadła na śrubki nie spowoduje kolejnego problemu? I czy nieodwirowywanie jest efektem braku mieszadła, czy może nie ma z tym nic wspólnego i jest to kolejny defekt? Być może nie opłaca mi się inwestować sił w naprawę sprzętu. Dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 10967506
    czolgista
    Poziom 27  
    Ocena: 539
    Niektóre mieszacze posiadają odpowiednią wagę w celu wyważenia silnika i różnią się wagą od pozostałych ,nie wiem jaki urwał się u Ciebie ale przymocuj i wtedy sprawdż.
REKLAMA