logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć 10 czujek satel Aqua plus do centrali integra 32?

ormo2010 05 Cze 2012 18:42 1184 3
REKLAMA
  • #1 10970771
    ormo2010
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Witam.
    Zakupiłem sobie alarm satel, centralka- integra 32, czujki aqua plus 10 szt.,
    manipulator itd.
    Mam plan w całości sam go zamontować :)
    Na podstawie zdobytych informacji zrobiłem sam sobie plan
    jak i co gdzie zamontować.
    W instrukcji instalatora mam schemat podłączenia czujek do centralki, wiem
    że trzeba od każdej czujki poprowadzić oddzielny kabel do centralki,
    mam pytanie:
    -Jeżeli już wprowadzę te wszystkie kable do skrzynki z centralką, to co mam z nimi
    wszystkimi zrobić? podłączyć je wszystkie razem, tak jak bym podłączał jedną
    czujkę?

Moderowany przez sharp:

Regulamin p. 3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi,
    zasady działu:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany punkt 5.
    Kosz.

• REKLAMA
  • #2 10970995
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1408
    W instrukcji jest wszystko!!
    Po montażu raczej będziesz miał ozdoby na ścianie a nie alarm.
    Po prawidłowym podłączeniu kabli (na czym już utknąłeś) trzeba system zaprogramować.
    Polecam zaprosić jakiegoś instalatora!!!
  • REKLAMA
  • #3 10971016
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 163
    Boże !!widzisz i nie grzmisz!!!! Masz wejścia na płycie i w klawiaturze? to każdy czujnik podepnij do osobnego wejścia .Czujnik nr1 do Z1 czujnik nr 2 do Z2 itd. zasilanie daj razem czyli plusy czujników do wyjścia AUX lub OUT -(jak zaprogramowane jako zasilające) a minusy na COM.Jako ze INTEGRA 32 ma na płycie tylko 8 wejść to te dwa brakujące podepniesz do klawiatury (klawiatura ma 2 wejścia) . Jesli nie chcesz to dokup dodatkową płytkę expandera wejść np expander E i bedziesz miał 16 wejść. .AHA popieram całkowicie kol." Zbycha 034" !!! dobrze ze to tylko alarm a nie karabin!
  • #4 10971392
    PRO-TECH Emil Miron
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    Kup ekspander ca-64E. Sabotaże sygnalizatorów i obudowy gdzie wepniesz ??
    Zadzwoń do kogoś na miejscu,kto na systemach alarmowych się zna.
REKLAMA