Witam mam problem z podłączeniem się z komputerem z moim samochodem.
Jest to Ford Focus 1,8TDDI, wbrew opinii moderatorów ELM 327 nadaje się do komunikacji podstawowej z TDDI z >2001 roku.
Kupiłem kabel ELM 327 abym mógł sprawdzić ewentualne błędy i je skasować po naprawieniu danej usterki.
Ale niestety nie mogę się połączyć :/
Wyskakuje mi taki komunikat w programie ScanXL:
Co może być przyczyną?
Co robię źle?
Dodam że zapłon mam włączony i COM ustawiony na to samo.
Czytałem wiele i na wielu stronach ale nic nie wyczytałem.
Nic nie naprowadziło mnie na odpowiedni trop.
Proszę nie usuwać kolejnego mojego postu.
Jest to Ford Focus 1,8TDDI, wbrew opinii moderatorów ELM 327 nadaje się do komunikacji podstawowej z TDDI z >2001 roku.
Kupiłem kabel ELM 327 abym mógł sprawdzić ewentualne błędy i je skasować po naprawieniu danej usterki.
Ale niestety nie mogę się połączyć :/
Wyskakuje mi taki komunikat w programie ScanXL:
Co może być przyczyną?
Co robię źle?
Dodam że zapłon mam włączony i COM ustawiony na to samo.
Czytałem wiele i na wielu stronach ale nic nie wyczytałem.
Nic nie naprowadziło mnie na odpowiedni trop.
Proszę nie usuwać kolejnego mojego postu.
Moderowany przez tzok:...to proszę przestrzegać regulaminu forum (pisownię postu poprawiłem):
3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.