Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKuzyn napisał:
Kuzyn napisał:Akurat bardziej zależy mi na generatorze ze stabilną częstotliwością i nie zniekształconymi przebiegami. Generatory strojone w tak szerokim zakresie częstotliwości są dosyć skomplikowanie i bardzo pracochłonne. Na stanie mam jeden oscyloskop analogowy DT-516A, lecz z racji tego, że ma już swoje lata, to dokładność pomiarów pozostawia wiele do życzenia.
Również nie chcę za dużo wydać na jeden przyrząd, ponieważ sporadycznie coś naprawiam, a częściej konstruuję własne układy.
Kuzyn napisał:W takim razie je sobie odpuszczę.
Ten Wavetek jest trochę drogi.
A co powiecie na NDN DF1641B. Firma dobra i cena w miarę znośna 615zł.
Z oscyloskopem trochę zaczekam, ale co sądzicie o ATTEN ADS1022C +. Koszt 900zł.
ciasteczkowypotwor napisał:cyclone4, gdzie porównujesz Waveteka z syntezą, do generatora Meratornika, który pływa, jak łajba na sztormie?
Kuzyn napisał:
Jeśli chodzi o oscyloskop Rigol DS1052E, to ma sporo funkcji (również podłączenie do komputera). Mały, dwukanałowy i intuicyjny, można by powiedzieć, że idealny. Ale trochę drogi (1700zł to ponad mój budżet), oraz chiński. Dużo się mówi o kiepskim wykonaniu urządzeń przez chińczyków, ale jak sprawa ma się w tym przypadku? Podobno radzi sobie dobrze.