logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AverTV Trinity PCIe Hybrid - brak kanałów DVB-S, zawieszanie DVB Viewer

ozkantuzemen 18 Cze 2012 22:39 1233 7
REKLAMA
  • #1 11015955
    ozkantuzemen
    Poziom 10  
    Witam

Mam problem z karta AverTV Trınıty PCIE. Karta dobrze działała do pewnego momentu, ostatnio zawiesza sie program DVB Viewer podczas zmiany kanału. Natomiast po zrestartowaniu aplikacje ukazał się kominikat: "NO HARDWARE AVAILABLE" i musialem zresetowac system aby ponownie móc użyć karty.
    Ściągnąłem ze strony Avermedia sterowniki na windows 7 x64 (windows sp1), Karta jest normalnie rozpoznawana. Tv analogowa i dvb-t działa natomiast dvb-s nie...jak szukam kanałów widzę sygnał w programie DVB viewer, ale panet PAT świeci się na żółto i nie wylapuje żadnych kanałów. kabel od anteny itd uwazam że sprawnie działa jak również w dekoderze wszystko jest w porządku.
    Bardzo prosze o pomoc, jakiekolwiek wskazowki co robić dalej?

Proszę poprawić błędy pisowni w swoich wypowiedziach! Niewykonanie polecenia nagrodzę ostrzeżeniem. 3.1.13. (Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. [DriverMSG]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11016436
    ozkantuzemen
    Poziom 10  
    To jest karta PCIe, nie ma zasilaczu
  • REKLAMA
  • #4 11016439
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4832
    ozkantuzemen napisał:
    To jest karta PCIe
    Więc zasilana jest energią słoneczną? Czy, może wcale? Płyta gł. też nie ma zasilacza?

J/w.
  • #5 11025329
    ozkantuzemen
    Poziom 10  
    Miesiac temu w tym samym PC z tym samym zasilaczem nie byl problem.

Proszę poprawić błędy pisowni w swoich wypowiedziach! Niewykonanie polecenia nagrodzę ostrzeżeniem. 3.1.13. (Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. [DriverMSG]
  • #6 11026423
    DriverMSG
    Miesiąc temu miałem sprawny samochód, a dziś nie chce się uruchomić - czy to znaczy, że jest sprawny a Ja nie umiem go uruchomić?

Odpowiadaj na pytania jeśli chcesz uzyskać pomoc.
  • REKLAMA
  • #7 11026571
    ozkantuzemen
    Poziom 10  
    DriverMSG,

Jako obcokrajowiec próbuje pisać zgodnie z wszelkimi zasadami Polskiej gramatyki, staram się zachowywać kulturalnie i grzecznie zadaje pytania w zamian dostaję przemądrzale uwagi z Twojej strony. Możliwe że umiesz Polski lepiej ode mnie ale jednak nie zachowujesz się w sposób kulturalny. Nie musisz mi pomagać jeśli nie chcesz. Czytane twoich postów jest bardziej denerwujące od niedziałającej karty.

Moderowany przez DriverMSG:

• #8 11026644
    DriverMSG
    Urlop do lipca na zgłębienie tajników zawartych w regulaminie forum.
    Zwłaszcza pkt: 3.1.13, 3.3, 3,1,11, 3,1,14, 3.1.17.

Po tym czasie proszę zgłosić się do moderatora celem odblokowania tematu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą AverTV Trinity PCIe, która przestała poprawnie działać z programem DVB Viewer, zawieszając się podczas zmiany kanału. Po restarcie aplikacji pojawia się komunikat "NO HARDWARE AVAILABLE", co wymusza ponowne uruchomienie systemu. Karta rozpoznawana jest przez system, a DVB-T i TV analogowa działają, jednak DVB-S nie wykrywa żadnych kanałów mimo sygnału. Użytkownik prosi o pomoc w rozwiązaniu problemu, a w odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące zasilania oraz krytyka stylu wypowiedzi na forum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA