logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother HL-820 - czy wymiana bębna poprawi jakość wydruków? Koszty i trudność

kakiet 15 Sty 2005 02:24 3388 3
REKLAMA
  • #1 1139650
    kakiet
    Poziom 11  
    Witam:)
    Trafiłem na "okazję" kupna drukarki Brother HL-820! Teraz pytanie czy sie opłaca, tzn. drukarka drukuje ale nie wyraźnie oraz wydruki sa słabo wyczernione. To chyba wina bębna? Ile kosztuke taki bęben? Trudna jest wymiana? Czy te druarki maja jakąś ukryta wade?

dziekuje za pomoc

kakiet
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1141509
    daza
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Myślę, że konieczna jest wymiana zespołu tonera, koszt nowego to 600-800 zł.Za te pieniądze można kupić nową laserówkę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1145348
    Cezarys1
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Prawdopodobnie jest zużyty bęben światłoczuły. W www.agawa.pl kosztuje 150 zł + VAT. Wymiana jest trudna, nawet wymieniacze doświadczeni w innych drukarkach robiąc pierwszy raz Brothera porysowali nowy bęben (znam dwóch takich). Częstym problemem jest również zużycie rolki podajęcej toner, nie ma jej w ofercie.
  • Pomocny post
    #4 1147394
    daza
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Uważam ten "interes" za nieopłacalny właśnie dlatego, że ta rolka podająca toner zużywa się chyba szybciej niż bęben, a jest niedostępna.
    Toteż podałem cenę nowego DR300.
    Wymiany bębna nie uważam za trudną ( jestem amatorem ), choć za pierwszym razem też zarysowałem bęben, na szczęście poza polem papieru :).
REKLAMA