logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FIAT UNO 899 '01 - Czasem odapli-czasem nie (coś koło zbiornika paliwa)

styptic 10 Lip 2012 18:45 1733 5
REKLAMA
  • #1 11091200
    styptic
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam, mam ostatnio problem z moim fiacikiem. Otoz czasem odpala, czasem nie. Winne jest cos niedaleko zbiornika paliwa(gdy poruszam stykami - jest jeden chyba czujnik od poziomu paliwa, drugi to jeszcze tam od czegos). Czasem dobrze odpali, czasem odpali i po szybkiej chwili zgasnie(tak jakby paliwo nie bylo pobierane). Na szczescie w trasie nie zdarzylo mi sie aby zgasl, raczej przy uruchamianiu silnika. Nie ma reguly. Mam pytanie, czy to moze byc problem z niełączeniem stykow(czasem poruszam te styki przy zbiorniku -odpala i tak jezdze ostatnio z siedzeniami wywruconymi do gory w razie nie odpalenia-nie mam juz cierpliwosci na ciagle skladanie i rozkaldanie tych siedzen grr). Czy nabycie jakis nowych stykow rozwiaze moj problem, gdyz wszystko wskazuje na to ze wina lezy przy nich wlasnie. A może problem lezy gdzies indziej.

Prosze o uwagi, oraz jezeli by o to chodzilo gdzie takowe wtyczki akurat takie moglbym dostac.(aktualnie jestem w Białymstoku)
    Pozdrawiam, Marcin
  • REKLAMA
  • #2 11091535
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11091663
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2469
    Ruszasz nimi a obejrzałeś jak wyglądają?
  • REKLAMA
  • #4 11091741
    chomik106
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    Kostka przy zbiorniku jest raczej ok,problem pewnie jest w obudowie pompki raczej,gdyż przewody od zasilania pompy paliwa są połączone za pomoca nitów ze stykami kośći do obudowy pompki.Styki się grzeją i obudowa topi i tu jest brak kontaktu.Miałem w sobote taką zagadkę.U mnie pomogło wyczyszczenie styków i doklepanie nitów.
  • REKLAMA
  • #5 11091796
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2469
    Raczej to słabe słowo aby zdalnie pomóc ale skoro masz ciepło na stykach to tam masz problem-raczej.Wytopione styki,zmieniły położenie to i na ruszanie reagują.
  • #6 11169144
    styptic
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Problem rozwiązany. Zmieniłem końcówke (wtyk szczelny) dochądzący do pompy paliwa(przy zbiorniku paliwa). Koszt końcówki ok. 10zl. Problem zniknął, wczesniejszy wtyk wyrobił się(nie wiem dlaczego ale nie powinien) i nie było dobrego styku.

Temat zamknięty.

Pozdrawiam, Marcin
REKLAMA