logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp LC-42X20E - Migające diody, problem z zasilaczem i T-con

remiqeu 13 Lip 2012 13:50 1212 4
REKLAMA
  • #1 11101420
    remiqeu

Poziom 20  
    Ocena: 37
    Witam jak w temacie, w TV Sharp po załączeniu pilotem zielona dioda świeci na chilę potem gaśnie i pojawiają się mignięcia czerwonej diody 2 razy a potem zielona 5 razy, przeszukałem posty na forum ze to coś z zasilaczem, sprawdziłem zasilacz przy załączeniu podaje napięcie na inwerter 61,3 v i 12,4 w kilku postach pisano żeby sprawdzić bezpieczniki SMD na t-con ale ich tam nigdzie nie znalazłem może ktoś podpowie lub nakieruje mnie zauważyłem że usterka się kilkukrotnie powtarzała, proszę o poradę.
    Pozdrawiam

Proszę poprawić tytuł tematu (model, po co tam M) - Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany [@m].
    Konto firmowe:
    Serwis Laptopów LAPTOPSERVICE
    Janowska 40, Jaworzno, 41-400 | Strona WWW: laptopservice.pl
  • REKLAMA
  • #2 11101466
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6843
    Czytaj Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    *Masz nawet namiar na serwisówkę.
  • REKLAMA
  • #3 11111134
    remiqeu

Poziom 20  
    Witam
    Niestety nie pomogło nic, nie działa wejście do trybu serwisowego.
    Natomiast przy włączeniu przycisku power ,wejście, +program i minus volume wyłącza się błąd migających diod a podświetla się matryca, z tego co zauważyłem to wszystkie świetlówki świecą, jednak nic nie ma na matrycy, tak sobie myślę czy to nie t-con sprawia kłopoty, może ktoś miał na serwisie takie objawy, wyczytałem że te sharpy strasznie wadliwe są. Proszę o jeszcze jakieś wskazówki.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
  • REKLAMA
  • #4 11111165
    manymanymany
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Cytat:
    tak sobie myślę czy to nie t-con sprawia kłopoty

Od myślenia się nie naprawi. Czas zacząć samodzielnie działać i wykonać stosowne pomiary tu i tam.
    Albo oddać do serwisu.
  • #5 11111206
    remiqeu

Poziom 20  
    manymanymany napisał:
    Cytat:
    tak sobie myślę czy to nie t-con sprawia kłopoty

Od myślenia się nie naprawi. Czas zacząć samodzielnie działać i wykonać stosowne pomiary tu i tam.
    Albo oddać do serwisu.

Denerwują mnie takie zagrania jak Twoje, widziałem jakie posty piszesz, nic nie wnosisz to po jaką cholerę się wpinasz do tematu... szukam konstruktywnej pomocy po to to forum jest a nie głupich odpowiedzi. Nie chcesz pomóc to nie odpisuj, tylko wkur..... ludzi z rana... masakra jakaś.

A polecenie moderatora już wykonałeś, czy ono też cię "wkur..."? [lamer.]
    Konto firmowe:
REKLAMA