logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda Civic - Klimatyzacja - nie uruchamia się wentylator

MTM63 16 Lip 2012 19:50 956 1
REKLAMA
  • #1 11112792
    MTM63
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Witam,
    Od jakiegoś czasu nie działa mi wentylator klimatyzacji. Przejrzałem różne fora w tym "roverki", ale pomocy nie znalazłem.
    Opis:
    Po uruchomieniu klimatyzacji słychać załączenie się sprężarki, ale po włączeniu nawet maksymalnego chłodzenia i nadmuchu klima poprostu nie działa- powietrze jak ze zwykłego nadmuchu, wentylator nie załącza się i to chyba powód.
    Wentylator podłączony na krótko- działa
    Czujnik temp za schowkiem wygląda na sprawny- po zwarciu dwóch pinów brak reakcji.
    Czujnik ciśnienia wygląda na sprawny - załącza sprężarkę
    Napełnienie - dobijana 1,5 roku temu, ale gdyby to było powodem sprężarka nie uruchomiłaby się.

Proszę o podpowiedź jak zlokalizować usterkę. Nie chcę bez sensu wydać pieniędzy metodę prób i błędów.
  • REKLAMA
  • #2 11112873
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2496
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

Kosz.
REKLAMA