logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

brak internetu na tp-link tl-wn722n mimo skonfigurowania

suromarek 29 Lip 2012 13:07 2681 2
REKLAMA
  • #1 11154497
    suromarek
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Zakupiłem kartę tl-wn722n i zainstalowałem ją pod windows 7. We właściwościach karty sieciowej zmieniłem mac karty na swój, wpisałem w tcp/ip (ip, maskę bramkę i dns-y) mimo to pod komendą cmd -> ipconfing /all windows 7 pokazuje mac karty oryginalny ale w rejestrze karty zobaczyłem mac zmieniony we właściwościach wcześniej. Restartowanie komputera nie przyniosło żadnych efektów. Po kliknięciu na pasku startu ikony sygnału i wybraniu mojej sieci, karta nie chce połączyć się z nią po mimo sygnału 70%. Komunikat jaki dostałem" nie mogę nawiązać połączenia z siecią". Pożyczyłem więc od kolegi kartę sparklan, skonfigurowałem i internet chodzi.
  • REKLAMA
  • #2 11154887
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Spróbuj na sterownikach z 2011 Link, bez instalacji oprogramowania od producenta. Tylko same sterowniki dla windows-a.

[
  • #3 11155566
    suromarek
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Zainstalowałem sam sterownik win 7 do karty sieciowej tp-linka tl-wn722n.
    Efektem tego była sytuacja o której już pisałem, zmieniłem mac karty sieciowej z oryginalnego na swój jak również wpisałem adresy tcp/ip. Zrestartowałem komputer i wydałem ipconfig /all w cmd w którym otrzymałem mac karty oryginalny. Klucz w rejestrze jak i właściwości karty sieciowej podają mac mojej radiówki zmieniony z oryginalnego, a ipconfig /all podaje mac oryginalny bez wpisanych adresów w tcp/ip karty.
    Czy możliwe jest że chipset karty może być uszkodzony ?
REKLAMA